Σαλαμίνα: Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάσταση του “Σωτήρη”




Μετά από χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής στην βραχώδη παραλία Σελίνια της Σαλαμίνας, ο ζιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης. Ενώ είχε προγραμματιστεί από την Δρ. Αναστασία Κομνηνού, να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, με χρήση ειδικού φορητού ακτινολογικού μηχανήματος το ζώο απομακρύνθηκε και πάλι από μόνο του πλέοντας προς τα ανοικτά. Οι κτηνίατροι, βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στη περιοχή -υπό καταρρακτώδη βροχή- μέχρι νεoτέρας.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα το πλησιέστερο λιμεναρχείο (108) εάν ο ζιφιός επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

Στο σημείο βρέθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δύτες του λιμενικού σώματος και της Lifeguard Hellas, ενώ εξειδικευμένοι κτηνίατροι χορήγησαν στο θηλαστικό ειδική φαρμακευτική αγωγή (αντιβιοτικά, κορτιζόνη, παυσίπονα).

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Το θηλαστικό έδειξε να αντιδρά καλά στη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε χθες, αλλά το γεγονός ότι επιστρέφει σήμερα στα ρηχά δεν είναι ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι πρόκειται για είδος που ζει σε μεγάλα βάθη. Παρέχουμε κάθε δυνατή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη νεαρή ραμφοφάλαινα. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το Λιμενικό, εθελοντές των ΜΚΟ, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Νατάσας Κομνηνού. Ανάλογα με την πορεία της υγείας του ζώου και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην περιοχή θα αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειες μας».

Το αγαπημένο μας πλέον φαλαινοδελφινακι ο Σωτήρης, αφού χθες βράδυ μεταφέρθηκε στα ανοιχτά σήμερα βγήκε στη Σαλαμίνα. Φαίνεται να είναι καλύτερα, είμαστε συγκρατημένα χαρούμενοι και αισιόδοξο! -Σπεύσαμε μαζί με τους επιστήμονες του «Αρίων» να συνεχίσουμε να του προσφέρουμε περίθαλψη. -Θα μείνουμε πάλι περίπου δώδεκα ώρες μαζί του, το νερό είναι παγωμένο ακόμα και με τις στολές, οι ώρες πολλές, ο Σωτήρης μεγάλος και βαρύς, η επιχείρηση είναι δύσκολη και κουραστική. Οποίος θέλει να βοηθήσει και ακόμα καλύτερα αν έχει οποιαδήποτε στολή είτε κολύμβησης’, είτε κατάδυσης, είτε ψαροντούφεκου κλπ θα είναι εξαιρετικά χρήσιμος. Έχουμε βάρδιες οπου ο καθένας παραμένει μαζί του κάποια ώρα στο νερό. Όσοι περισσότεροι τόσες περισσότερες εναλλαγές. Αν θέλετε επικοινωνήστε εδώ ή στο τηλ 6985662769, 6937444507 (Παρακαλώ αν θέλετε κοινοποιήστε)



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.