Πρωτοφανής η ένταση του χιονιά στη Γλυφάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη χιονοκαταιγίδα «Ελπίδα» -έναν από τους χειρότερους χιονιάδες όλων των εποχών, με συνεχόμενη χιονόπτωση, κεραυνούς, αστραπές και ισχυρούς ανέμους- καταβάλλει το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Γλυφάδας, με όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει και με ειδικό μηχάνημα που ήρθε από τη Βόρεια Ελλάδα. Για τρίτο 24ωρο όλες οι υπηρεσίες δίνουν τεράστια μάχη προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα.

Ύστερα από πολύ μεγάλες προσπάθειες, οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης είναι ανοικτοί, απαιτείται όμως μεγάλη προσοχή λόγω του παγετού. Ο αποχιονισμός συνεχίζεται, ενώ καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες για να καθαριστούν οι γειτονιές. Εργαζόμενοι με ειδικά καλαθοφόρα απομακρύνουν κλαδιά και πεσμένα δένδρα, τα οποία και θα αντικατασταθούν.

Ο Δήμος Γλυφάδας παρέχει βεβαίως 24ωρη προστασία σε αστέγους, στον θερμαινόμενο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου (Ήρας 27). Το πενταψήφιο του Δήμου 15464 λειτουργεί σε 24ωρη βάση. «Απέναντι στη σφοδρή κακοκαιρία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται στην Αττική, όλες οι δυνάμεις του Δήμου μας επιχειρούν συνεχώς από χθες το πρωί. Τα μηχανήματα έργου, οι φορτωτές, όλα τα μηχανήματα του Δήμου Γλυφάδας είναι στους δρόμους, για να τους κρατήσουν ανοιχτούς στο μέτρο του δυνατού, για να παρέμβουν άμεσα εφόσον κάποια δέντρα ή κλαδιά πέσουν και κλείσουν πεζοδρόμιο ή οδόστρωμα και για ό,τι άλλο χρειαστεί» τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Η ένταση του χιονιά στην πόλη μας ήταν πρωτοφανής και λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπήρξε για πολλούς συμπολίτες μας. Οι τεράστιες ποσότητες του χιονιού – που μόλις καθαρίζαμε τους κεντρικούς δρόμους το ξαναέστρωνε – σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις και τις δυσκολίες να περνάνε τα μηχανήματα ανάμεσα σε ακινητοποιημένα οχήματα, μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ για να έχουμε τη συντομότερη δυνατή εξομάλυνση.

Οι θερμαινόμενοι χώροι για τις ευπαθείς ομάδες θα παραμείνουν ανοιχτοί όσο διαρκεί το μεγάλο ψύχος, ενώ η πενταψήφια γραμμή του Δήμου μας 15464 λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, για οποιαδήποτε βλάβη, ζημιά ή άλλο πρόβλημα προκύψει. Παρακαλούμε να τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να μην μετακινείστε εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.