Μήπως πρέπει να επέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας; O Κωνσταντέλλος αγνοεί κυβερνητικές αποφάσεις




Κάποιοι δήμαρχοι της Αττικής, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση της κυβέρνησης και αποφάσισαν να λειτουργήσουν Πέμπτη και Παρασκευή οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Μάλιστα ισχυρίζονται πως οι δικές τους αποφάσεις υπερισχύουν των αποφάσεων άλλων φορέων. Δηλαδή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, είναι για τον Κωνσταντέλλο “άλλοι φορείς!!!). Μήπως πρέπει να επέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας;

H ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

Για την Περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα:1. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.2. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.3. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.4. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.5. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.6. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).7. Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:



Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022 σε όλες τις περιοχές της χώρας, στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας τους από την πρόσφατη κακοκαιρία.Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Με στόχο την ασφάλεια όλων των ωφελούμενων και των εργαζομένων και προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία όλων των δομών, οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα ΚΔΗΔ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 27.01.22 και Παρασκευή 28.01.22».

Η ανακοίνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:

“Διευκρινίζουμε πως είναι σε ισχύ η προηγούμενη ανακοίνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ότι αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα λειτουργήσουν κανονικά οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από σειρά Δήμων της Αττικής που έκριναν ότι μπορεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σταθμών, καθώς οι Δήμοι έχουν την αποκλειστικά αρμοδιότητα για τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, συνεπώς οποιαδήποτε αντίθετη απόφαση άλλου φορέα δεν υπερισχύει.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.