Εντυπωσιακές εικόνες από τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Γλυφάδα




Σε κλίμα κατάνυξης, με τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού και με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Γλυφάδα. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντωνίου. Ακολούθως, στην παραλία Γλυφάδας δεκάδες κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, τηρώντας ύστερα από δύο χρόνια και πάλι το έθιμο, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να είναι η τελευταία χρονιά που η μεγάλη γιορτή τελείται υπό αυτές τις συνθήκες.

«Η γιορτή των Θεοφανείων είναι μία από τις πιο αγαπημένες στη χώρα μας, γιατί είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με το φως, την ελπίδα και ταυτόχρονα με τη θάλασσα, με το υγρό στοιχείο. Γιορτάσαμε και φέτος τα Φώτα στη Γλυφάδα μας με κατάνυξη, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια στην παραλία μας με την τελετή αγιασμού των υδάτων και τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού», τονίζει ο Δήμαρχος. Και προσθέτει: «Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλες και σε όλους, με την ευχή του χρόνου τέτοια μέρα να είμαστε όλοι εδώ, να γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια με τη μαζικότητα και τη λαμπρότητα που έχουμε συνηθίσει όλα τα χρόνια και με την πανδημία τότε πια να είναι οριστικά παρελθόν».

Στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων στη Γλυφάδας παρέστησαν ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Δήμητρα Νάνου, οι Αντιδήμαρχοι Γλυφάδας Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Νιτσιόπουλος, Δημήτρης Ακρίβος, Σπύρος Δήμου και Γιάννης Σκαλτσάς, η Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ Ελένη Καράχου-Σκούταρη, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Γλυφάδας Παναγιώτης Σκαλτσάς. Οι φωτογραφίες είναι του Zisimos Zizos Photography και τα πλάνα από drone του Θανάση Κακαβούλα https://instagram.com/t.kakavoulas?utm_medium=copy_link

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thanasis Kakavoulas (@t.kakavoulas)



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.