Ελληνικό: Η θυσία της Σέρι – “Ίσως η σκυλίτσα μου έσωσε κάποιο παιδάκι” λέει ο ιδιοκτήτης




Συγκλονίζει ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας που βρήκε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία, στη λεωφόρο Ιασωνίδου στο Ελληνικό, όταν ο εναέριος ξεχασμένος χριστουγεννιάτικος στολισμός, υποχώρησε από το βάρος του χιονιού, παρασύροντας δύο κολώνες της ΔΕΗ, οι οποίες κόπηκαν στη μέση και τα ηλεκτροφόρα καλώδια έπεσαν στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο και πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα!

“Αυτό το καλώδιο στην Ιασωνίδου στο Ελληνικό ήταν η αιτία να πάθει ηλεκτροπληξία η Σέρι μου…Αφού είχε ειδοποιηθεί από το πρωί ο δήμος, δεν έβαλε κάποια κορδέλα και παρόλο που ήταν εκεί και ξεστόλιζαν τα λαμπάκια που κατέστρεψε η χιονοθύελλα δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία ως προς τα ακάλυπτα καλώδια. Χθες πάλι με έναν υπάλληλο και ένα σκυλάκι έγινε το ίδιο ευτυχώς γλίτωσαν αυτοί…Ίσως η Σέρι μου έσωσε κάποιο παιδάκι …. έχω κρατήσει τις πιο γλυκές αναμνήσεις” λέει ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας  Nikos Tzourmetis

Δεκάδες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναδεικνύουν το μπάχαλο που επικρατούσε στην Ιασωνίδου, με τα γυμνά καλώδια να κρέμονται για ώρες και παιδάκια να παίζουν αμέριμνα με το χιόνι. Έπρεπε να σκοτωθεί η Σέρι και να κινδυνέψουν ένα άλλο σκυλάκι με τον ιδιοκτήτη του για να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι και να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης!

“Τα λαμπάκια από το βάρος του χιονιού παρέσυραν προς τα κάτω και καλώδια της ΔΕΗ, επίσης είδα κάποια παιδιά να τραβάνε τα καλώδια και να γίνονται εκρήξεις σε κολώνες της ΔΕΗ και λάμπες” λέει ένας κάτοικος



“Η καταστροφή για τις κολώνες είναι σίγουρα από τα λαμπάκια” λέει κάποιος άλλος “Την ημέρα του χιονιού τα λαμπάκια είχαν φτάσει ως την άσφαλτο. Είμαι κάτοικος τής Ιασωνίδου το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Πέρναγαν αυτοκίνητα και τα παρέσυραν. Έχω σχετικές φωτογραφίες. Όσο για το άτυχο σκυλάκι είναι πραγματικότητα ότι το κτύπησε το ρεύμα και μάλιστα εγώ ο ίδιος είχα στείλει μήνυμα για να έρθει κάποιος γιατί φοβόμουνα μην σκοτωθεί άνθρωπος”.

Όταν την περασμένη Δευτέρα το notia.gr δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό που κρεμόταν πάνω από τα αυτοκίνητα και τα κεφάλια του κόσμου, πριν ακόμη παρασύρουν τις κολώνες, δεχόμασταν επίθεση από την παράταξη του δημάρχου “Ενωμένη Πόλη”: “Την ώρα που η παράταξη Κορτζίδη μας έβριζε για τα λάμπακια ( γι αυτό αυτοί στις γιορτές είχαν στα σκοτάδια Την πόλη ώστε να μην έχουν πρόβλημα) και το βοθροsite του Αλίμου αντί να δείχνει τα χάλια τους αναπαρήγαγε τις αλητείες με ψεύτικα προφίλ εμείς δίναμε την μάχη με τους πολίτες δίπλα τους“.

Ο ίδιος ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του υποβάθμιζαν το θέμα γράφοντας στα κοινωνικά δίκτυα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα:

Γιάννης Κωνσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπολης Ο στολισμός δεν είναι επικίνδυνος και είναι θλιβερή η ευκαιρία για αντιπολίτευση σε μία πολύ δύσκολη ώρα για όλη την Αττική. Δεν υπάρχει όμως κανένα πρόβλημα δεν έχει ρεύμα.

Γιώργος Βασίλειος Πετρίδης Παρακαλώ τους εργαζόμενους του δήμου να σταματήσουν ότι κάνουν και να ασχοληθούν με τα καλώδια που χαλάνε την αισθητική της Δανάης Αντουανέτας. Τραγική η γκομενα

Και φυσικά οι αγανακτισμένοι κάτοικοι έδωσαν τις απαντήσεις:

Danai Sougela Συντάκτης Για ποιά ευκαιρία για αντιπολίτευση μιλάτε; Εγώ έβγαλα μία φωτογραφία με τα πεσμένα σύρματα, αποτυπώνοντας μία πραγματική κατάσταση, ώστε να προσέχει ο κόσμος της περιοχής. Εσείς απ’ ότι φαίνεται πιστεύετε ότι δεν είναι επικίνδυνο να χτυπήσει κάποιος από ένα σύρμα-ακόμα και μη ηλεκτροφόρο- με αυτό τον αέρα.

Angeli ConstantinoΓιάννης Κωνσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπολης είναι τωρα η στιγμή να δώσεις λογαριασμό .Κινδυνεψαν και κινδυνεύει κόσμος με δικη σου ευθύνη.Δυο τρία λαμπιόνια κρέμονται ή ολόκληρες κολόνες; Ο προηγούμενος δημαρχος έφυγε διότι πέθανε ενα παιδάκι(κι έτσι έγινες εσύ).Δεν θα αφήσουμε να πεθάνει ξανα κάποιος απο ανικανότητα δημάρχου και τωρα δήμαρχος είσαι εσύ, που τα βλέπεις ολα όμορφα.

Τα σχόλια των δημοτών για την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στους δρόμους του Ελληνικού και της Αργυρούπολης είναι εκατοντάδες.

Το ρεπορτάζ του notia.gr όταν έπεσαν οι κολώνες και οι υπεύθυνοι σφύριζαν αδιάφορα!

Παραλίγο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές από την εγκληματική αδιαφορία αυτών που είχαν αφήσει τον εναέριο χριστουγεννιάτικο στολισμό στη λεωφόρο Ιασωνίδου, στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας. Όλη τη μέρα χθες από το βάρος του χιονιού τα συρματόσχοινα που πάνω τους είχαν τοποθετηθεί τα καλώδια με τα φωτάκια, άρχισαν να πέφτουν σιγά -σιγά και να ακουμπούν στο δρόμο. Μέσα στη νύχτα η κατάσταση χειροτέρεψε. Τα συρματόσχοινα έκοψαν στη μέση δύο κολώνες της ΔΕΗ πάνω στις οποίες στηρίζονταν, ενώ μία τρίτη έχει γείρει επικίνδυνα. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσουν στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο και πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα τα ηλεκτροφόρα καλώδια! Ο Θεός έβαλε το χέρι του και δεν έγινε το κακό μέρα, γιατί οι συνέπειες θα ήταν τραγικές! Δυστυχώς όμως έπαθε ηλεκτροπληξία και πέθανε ένα σκυλάκι:

Το σχόλιο για το σκυλάκι που πέθανε από ηλεκτροπληξία
Χθεσινό SOS από πολίτη

Φωτογραφίες: Athanasopoulos George

Η κολώνα της ΔΕΗ κομμένη στα δύο και τα καλώδια πάνω στο πεζοδρόμιο
Ηλεκτροφόρα καλώδια πάνω στη στάση των λεωφορείων
Ηλεκτροφόρα καλώδια κρέμονται στο δρόμο
Η πρώτη κολώνα που κόπηκε στη μέση
Ηλεκτροφόρο καλώδιο που κρέμεται από κολώνα της ΔΕΗ
Ηλεκτροφόρα καλώδια πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα
Τα συρματόσχοινα με τα λαμπάκια που στηρίζονταν πάνω στις κολώνες
Ηλεκτροφόρα καλώδια πάνω σε ΙΧ
Η δεύτερη κολώνα της ΔΕΗ που κόπηκε στα δύο
Ο πανάκριβος στολισμός πεταμένος στα σκουπίδια
Έτοιμη να πέσει και τρίτη κολώνα

Στο σημείο της Ιασωνίδου που έσπασαν οι κολώνες της ΔΕΗ, τα νοικοκυριά παραμένουν από το πρωί χωρίς ρεύμα και οι κάτοικοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα: “Καλησπέρα σας έχουν σπάσει δύο με τρεις κολώνες στην Ιασωνίδου και είμαστε από τις 11:00 το πρωί χωρίς ρεύμα δεν έχει έρθει κανένας να κοιτάξει για να τη φτιάξει παίρνω στα τηλέφωνα που πρέπει και όλες οι γραμμές είναι κατειλημμένες και έχουμε αρρώστους ανθρώπους τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει κάτι γρήγορα σας παρακαλώ”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.