Δήμος Ηλιούπολης: Έκτακτη ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων




Η εκρηκτική αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων και οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας έχουν ανησυχήσει όλη την κοινωνία, που για άλλη μια φορά δέχεται πληροφορίες που δημιουργούν σύγχυση και καλείται να καλύψει, οικονομικά και διαδικαστικά υποχρεώσεις της κεντρικής διοίκησης.

Είναι ήδη γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σηκώσει έως τώρα σημαντικό βάρος της διαχείρισης των συνεπειών της πανδημίας και για άλλη μια φορά, ως ο πλησιέστερος θεσμός προς την κοινωνία, θα κάνει το καθήκον της.

Με διαπιστωμένο το γεγονός, ότι στο σύνολο σχεδόν των φαρμακείων έχουν εξαντληθεί τα απαραίτητα για το άνοιγμα των σχολείων δωρεάν σελφ τεστ, η σχολική κοινότητα είναι ανάστατη, με τον εξαγγελθέντα τρόπο του αυριανού ανοίγματος του σχολείου.

Ως Δήμος Ηλιούπολης μαζί με τις Σχολικές Επιτροπές του, αντιμετωπίσαμε επειγόντως την ανάγκη αυτή και εκτάκτως προμηθευτήκαμε ως ώρας 1000 σελφ τεστ, τα οποία ήδη από σήμερα το απόγευμα διατίθενται στους διευθυντές των σχολείων, που αιτήθηκαν σχετικά.



Οι γονείς έχουν την ευθύνη να παραλάβουν από νωρίς αύριο το πρωί τα διατιθέμενα σελφ τεστ, για να τα κάνουν τα παιδιά και να δηλώσουν το αποτέλεσμα στο «edupass» όπως γινόταν μέχρι πρότινος, ώστε με αρνητικό αποτέλεσμα στη συμπληρωμένη φόρμα, τα παιδιά να μπορούν να μπουν στο σχολείο.

Τα σελφ τεστ δεν θα διενεργούνται από τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο.

Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει προετοιμάσει κατάλληλα όλες τις σχολικές εγκαταστάσεις και έχει φροντίσει από την προηγούμενη εβδομάδα να είναι οι καθαρίστριες στη θέση τους, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στις αίθουσες με ασφάλεια και βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για ότι προκύψει.

Ευελπιστούμε, χωρίς όμως να αισιοδοξούμε, ότι τα κρούσματα θα παραμείνουν με το άνοιγμα των σχολείων σε τέτοιο επίπεδο, ώστε η μοναδική δημόσια δομή υγείας της πόλης, το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, που είναι ήδη υπερφορτωμένο εξυπηρετώντας τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής σε τεστ και εμβολιασμούς, να
αντέξει και να ανταποκριθεί στους αυξημένους ελέγχους.

Καλούμε την κεντρική διοίκηση να προχωρήσει στην ένταξη όλων των τεστ – ράπιντ, σελφ και μοριακών – στις συνταγογραφούμενες και καλυπτόμενες από την κοινωνική ασφάλιση υπηρεσίες υγείας, ώστε να μη φορτωθεί ακόμα ένα βάρος στους πολίτες.

9 Ιανουαρίου 2022
Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.