Δήμος Αλίμου: «Η ζωή είναι ωραία»




«Τίποτα δεν τελειώνει ποτέ, αρκεί λίγη ευτυχία για να ξαναρχίσουν όλα» Εμίλ Ζολά

                                                                                           ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση της Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.
Υποδεχόμαστε το 2022 με αισιοδοξία, ελπίδα και προσοχή. Με την πόλη να έχει γεμίσει τέχνη και ομορφιά, αλλά και με τους περισσότερους πολιτιστικούς χώρους να λειτουργούν και να μας υποδέχονται μαζί με τους καλλιτέχνες που διψούν και πάλι να «ενωθούν» μαζί μας μέσα από κάθε είδους τέχνη. Όλοι μαζί θα φέρουμε τις καλύτερες μέρες!
Φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις ισχύουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, όπως η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή των άλλων απαιτούμενων εγγράφων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους αλλά και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.
Η μεταφορά λόγω των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.
Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι πίσω στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!



Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στις 18:00
Δαρβίνος: το Μυστήριο της Φύσης
Ελληνικός Κόσμος – Μουσείο – Θόλος

Η τρισδιάστατη ταινία με τίτλο «Δαρβίνος: το Μυστήριο της Φύσης» παρουσιάζεται στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου» και υπόσχεται ένα περιπετειώδες ταξίδι ανακάλυψης της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας, μέσα από τα μάτια του Δαρβίνου. Στη Βικτοριανή εποχή πολλά φυσικά φαινόμενα είχαν ήδη ανακαλυφθεί και περιγραφεί με βάση φυσικούς νόμους, έλειπε όμως μια πιο πειστική αναπαράσταση του θεμελιώδους μηχανισμού της ζωής. Με ποια διαδικασία εμφανίζονται νέα είδη για να αντικαταστήσουν αυτά που εκλείπουν; Ήταν πλέον η κατάλληλη στιγμή για μια συνολική ερμηνεία που θα «ξεκλείδωνε» το μυστήριο των μυστηρίων: την ίδια τη ζωή. Οι θεωρίες του Δαρβίνου για τη φυσική επιλογή και την προέλευση των ειδών -συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου- παρουσιάζονται στην ταινία με τρόπο εντυπωσιακό αλλά και εύληπτο. Αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο το υπέροχο τοπίο της φύσης και αποκαθίστανται βήμα βήμα τα κομμάτια του επιστημονικού αυτού αινίγματος. Παράλληλα, νέα ερωτήματα δημιουργούνται, που αφήνουν περιθώρια για καινούριες ερμηνείες. Τα εντυπωσιακά γραφικά στην 360° οθόνη της «Θόλου», η μουσική από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης και η αφήγηση του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου, εγγυώνται ότι η ταινία «Δαρβίνος: Το Μυστήριο της Φύσης» θα «μαγέψει» μικρούς και μεγάλους.

Διάρκεια: 40 λεπτά
Τιμή Εισιτηρίου:
 9€
Κράτηση Εισιτηρίου: https://www.viva.gr/tickets/museum/ellinikos-kosmos/darvinos-to-mistirio-tis-fusis/

Σάββατο 15 Ιανουαρίου, στις 21:00
Μια Γερμανίδα Γραμματέας
Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης – Ιλίσια

Μια γυναίκα αφηγείται −με συναρπαστικό τρόπο− τα νεανικά της χρόνια στη Ναζιστική Γερμανία, από την άνοδο του Ναζισμού, στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι την ήττα και την κατάρρευση της Γερμανίας. Πρόκειται για ένα αθώο θύμα των ιστορικών περιστάσεων ή για μια συνένοχο των Ναζί; Μια συνηθισμένη γυναίκα που δεν ξέρεις αν πρέπει να συμπονέσεις ή να καταδικάσεις. Το έργο του Χάμπτον μάς βάζει να αντικρίσουμε το παρελθόν ένας κοινού ανθρώπου και μας θέτει μια σειρά ερωτημάτων για το παρόν και το μέλλον μας. Μπορεί ένας κοινός άνθρωπος, όπως οι περισσότεροι από εμάς, να επηρεάσει τον ρου της Ιστορίας; Πόσο επηρεάζουμε, ο καθένας μας, την πραγματικότητα στην οποία ζούμε; Είμαστε κι εμείς συνένοχοι σε όσα μας συμβαίνουν;

Η βιογραφία και το μοναδικό προσωπικό ταξίδι της Μπρουνχίλντε Πόμσελ, μας θέτουν ερωτήματα που ακόμα μας ταλανίζουν. Μια παράσταση που μας βάζει να αναρωτηθούμε για τις ηθικές μας αρχές και τις εκπτώσεις που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εν ονόματι του προσωπικού μας συμφέροντος.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος
Ερμηνεία: Ρένη Πιττακή

Τιμή Εισιτηρίου: 14€

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κράτηση θέσεων έως την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου

Κυριακή 23 Ιανουαρίου
Αλλά και καθημερινά μέχρι τις 27/02/2022 | 09.30 π.μ. – 20.00
Επίσκεψη στην έκθεση «Τα Τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης»
Αίθριο 4ου Ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Τα Τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης».

Ποια είναι τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης; Πότε ξεκινά και ποια είναι η διάρκεια της λειτουργίας τους; Ποιοι παράγοντες επηρέασαν τη λειτουργία τους; Ποια είναι η συμβολή τους στην Ελληνική Επανάσταση; Σαράντα τέσσερα μικρά κατά το μάλλον ή ήττον βιβλία, επτά εφημερίδες και τουλάχιστον διακόσια είκοσι μονόφυλλα αποτελούν την παραγωγή των τυπογραφείων αυτών. Αντιπροσωπευτικά δείγματά τους, προερχόμενα από τις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, παρουσιάζονται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αναδεικνύοντας τον ρόλο που διαδραματίζει η τυπογραφία στα κρίσιμα εκείνα χρόνια.

Μαζί με την επίσκεψή σας στην έκθεση, προτείνουμε για την Κυριακή σας να συνδυάσετε έναν ωραίο καφέ ή γεύμα στον κήπο του ΚΠΙΣΝ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς της COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της έκθεσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή έγκυρου πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού self test (24 ωρών), βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, στις 20:30
Οι μέλισσες αγριεύουν τις νύχτες… με την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Alex Sid και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Νέα Σμύρνη

Τι μπορεί να συμβεί όταν συναντώνται, μια καταξιωμένη, αισθαντική ερμηνεύτρια, η  Αναστασία Μουτσάτσου, ένας εξαιρετικός συνθέτης -ερμηνευτής, ο Alex Sid και ένας ταλαντούχος ηθοποιός και ερμηνευτής-αποκάλυψη, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, από τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς, «Άγριες Μέλισσες»;

Το αποτέλεσμα είναι μια ξεχωριστή, τρυφερή αλλά και δυναμική, μουσική παράσταση!

Τα υπέροχα τραγούδια που γράφτηκαν αποκλειστικά για την τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες» και τραγουδήθηκαν από την Αναστασία Μουτσάτσου, τον συνθέτη, Alex Sid (Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο) και τη Δανάη Μιχαλάκη σε στίχους της Ουρανίας Πατέλλη, συναντούν αγαπημένα τραγούδια από τους θησαυρούς του ελληνικού τραγουδιού.
Την παρέα τους θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους, καλεσμένοι-έκπληξη, αγαπημένοι ηθοποιοί από τις «Άγριες Μέλισσες» και όχι μόνο…

Τιμή Εισόδου: 25€ σε τραπέζι με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο λειτουργεί ως Αμιγής Χώρος και το προσωπικό του θεάτρου είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της COVID-19. Οι ενήλικοι θεατές εισέρχονται στο θέατρο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης με ισχύ 6 μηνών, αστυνομικής ταυτότητας ή διπλώματος οδήγησης ή διαβατηρίου ή άλλου αποδεικτικού ταυτότητας. Οι ανήλικοι θεατές 12 – 17 ετών δύνανται να εισέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου self-test 24ώρου.Τα σχετικά πιστοποιητικά επιδεικνύονται εκτυπωμένα ή ηλεκτρονικά και σαρώνονται στην είσοδο μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από το προσωπικό του θεάτρου.

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κράτηση θέσεων έως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.