Ο Ανδρέας Κονδύλης μοίρασε ηλεκτρικά πατίνια και smartwatche σε μαθητές για τον διαγωνισμό ανακύκλωσης




Το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου σε μία εξαιρετική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν», βραβεύτηκαν τα σχολεία και οι μαθητές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ» με θέμα «Αν ήμουν Δήμαρχος τι θα έκανα για να ομορφύνει η πόλη μου;». Τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είχαν την ευκαιρία μέσα από ζωγραφιές, κολλάζ, χειροτεχνίες και βίντεο να μεταφέρουν και φυσικά να μεταδώσουν το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της ανακύκλωσης.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό 550 παιδιών, αφού όπως δήλωσε, τον γεμίζει με αισιοδοξία ότι η νέα γενιά καταλαβαίνει καλύτερα το σημαντικό ρόλο της ανακύκλωσης και τα παιδιά στηρίζουν όλες τις δράσεις που γίνονται στη πόλη μας. «Θα ήθελα να εκφράσω την χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα, εδώ, μαζί σας και να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Δήμου μας για τα εξαιρετικά έργα που δημιούργησαν με στόχο την ανάδειξη της πράσινης ανάπτυξης. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ και τους αξιόλογους εκπαιδευτικούς μας που με το καθημερινό τους έργο επιδιώκουν να καλλιεργήσουν ευσυνείδητους πολίτες και να εμφυσήσουν στη νέα γενιά αξίες και ιδανικά που θα συντελέσουν στην μελλοντική τους εξέλιξη» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αλίμου.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν ο Ιωάννης Αντωνάκης Αντιδήμαρχος Δ/νσης Περιβάλλοντος και Θεμάτων Ανακύκλωσης, η Μαρία Αραπάκη Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Μαρία Ξένου Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όλοι τους εξήγησαν τη σημασία της ανακύκλωσης σε σχέση με τη βιωσιμότητα του πλανήτη και πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να έχουν ενεργό ρόλο.

Στο φινάλε της εκδήλωσης στο βήμα ανέβηκαν οι διευθυντές Νικόλαος Τόγιας και Αγγελική Παγώνη καθώς και οι δάσκαλοι Σταματίνα Καμβύση και Μιχάλης Δράκος. Όλοι τους μίλησαν για τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου διαγωνισμού, δίνοντας συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη για αυτές τις δράσεις που επιτρέπουν τη συμμετοχή παιδιών όλων των ηλικιών.Αναλυτικά τα σχολεία που βραβεύτηκαν είναι τα εξής:Βραβείο καλύτερης αφίσας: 4ο Λύκειο Αλίμου, το έργο της μαθήτρια της Γ’ τάξης Σαπουτζάκη ΒάιαςΒραβείο καλύτερης αφίσας: 4ο Γυμνάσιο Αλίμου, το έργο των μαθητών Μαράτου Βασιλικής, Μπατιστάκη Αθανασίας, Νικολαίδη Σοφίας και Μαζάρωφ Χρυσάνας.



Βραβείο καλύτερης αφίσας: 6ο Δημοτικό Αλίμου, το έργο των μαθητών της Δ2 τάξης.Βραβείο καλύτερης μακέτας: 4ο Δημοτικό Σχολείο, το έργο του μαθητή της Ε2 Σούρλα Κωνσταντίνου.Ειδική βράβευση καλύτερου βίντεο και τρισδιάστατου έργου: 4ο Δημοτικό Σχολείο για τα έργα των μαθητών του ΣΤ1 τμήματος.

Αν και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού δεν υπήρχε ενημέρωση για κάποιο δώρο, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης δεν μπορούσε να αφήσει με άδεια χέρια τα παιδιά που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις και τους μοίρασε ηλεκτρικά πατίνια με κράνος και «έξυπνα» ρολόγια, με τους μικρούς νικητές να ενθουσιάζονται με το δώρο.Βέβαια όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό θα πάρουν από ένα βιβλίο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι διευθυντές Αγγελοπούλου Μαρία, Τόγιας Νικόλαος, Παγώνη Αγγελική. Η υποδιευθύντρια κα Βωβού Μαρία και οι δασκάλοι Δράκος Μιχάλης και Καμβύση Σταματίνα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανος Διαμαντής και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ευάγγελος Κακκαβής. Οι Αντιδήμαρχοι Αναστασία Σιμητροπούλου και Ιωάννης Αντωνάκης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Αραπάκη, Μαρία Ξένου, Ιωάννης Βέργης και Δανάη Νικολάτου Σπυριδούλα. Πηγή: Foni Tou Alimou

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.