Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας η κηδεία του Βαγγέλη Σιαφάκα
Η κηδεία του Βαγγέλη Σιαφάκα θα τελεστεί την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ., στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας

Μεγάλη θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο έχει προκαλέσει ο θάνατος του Βαγγέλη Σιαφάκα, μετά από μία σύντομη και γενναία μάχη με τον καρκίνο, την οποία κρατούσε κρυφή.

Ο Βαγγέλης Σιαφάκας γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1952 και έμαθε γράμματα στη Ζωσιμαία Σχολή. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία, αλλά επέλεξε τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε από την Αυγή, όπου θήτευσε κοντά στον Σοφιανό Χρυσοστομίδη. Διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΑΘΗΝΑ 9.84, FLASH 96.1) και τηλεοπτικά δίκτυα (MEGA, ANT1), για να επιστρέψει στην έντυπη δημοσιογραφία ως αρχισυντάκτης και μετέπειτα διευθυντής σύνταξης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (1999-2011).

Υπήρξε τακτικός αρθρογράφος σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Το 2013 ανέλαβε τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου στο ΑΠΕ. Ήταν στέλεχος του “Ρήγα Φεραίου” από τα χρόνια της Δικτατορίας, και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης έως το 1977, όταν και εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική δράση, όχι όμως και τις απόψεις του για την ανανεωτική ευρωπαϊκή Αριστερά. Το 2016 εξέδωσε το βιβλίο «Με μια χιλιάρα καβασάκι» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις. Ήταν πατέρας τριών παιδιών και έμενε στη Γλυφάδα. Τα τελευταία χρόνια ήταν χειμερινός κολυμβητής και επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά την παραλία. Και πάντα είχε να διηγηθεί μια μικρή ιστορία σαν αυτές που αναδημοσιεύαμε και εμείς εδώ στο notia.gr. Καλό Ταξίδι Βαγγέλη!!!!Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Έφυγε» χθες σε ηλικία 69 ετών ο εκλεκτός συνάδελφος Βαγγέλης Σιαφάκας. Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1952 και φοίτησε στην περίφημη Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας ως αριστούχος το 1980 και στη συνέχεια φοίτησε στο διετές μεταπτυχιακό τμήμα της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών, στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Εσωτερικών της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» το 1984 και συνέχισε ως πολιτικός συντάκτης, εξειδικευμένος σε θέματα Κοινής Αγοράς και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς το 1985 παρακολούθησε ειδική εξάμηνη περίοδο επιμόρφωσης της Διεύθυνσης Τύπου και Πληροφοριών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Εργάστηκε ως συνεργάτης στο Γραφείο Τύπου του Γραφείου Αθηνών της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Στη μακρά πορεία του διετέλεσε διευθυντής σε ραδιοφωνικούς (“Αθήνα 9,84”, “Flash 96,1”) και τηλεοπτικούς σταθμούς (“MEGA CHANNEL”, “ANTENNA”), διευθυντής σύνταξης στο κυριακάτικο φύλλο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» από το 1999 έως το 2011 και ειδικός σύμβουλος στο ΑΠΕ από το 2013.

Ο Βαγγέλης Σιαφάκας διέπρεψε στο δημοσιογραφικό στίβο και υπερασπίστηκε με συνέπεια τις αρχές και τις πεποιθήσεις του. Εργατικός και πολυπράγμων, αλληλέγγυος και συνεργάσιμος, αποτέλεσε παράδειγμα για τους νεώτερους συναδέλφους του.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εξαίρετο συνάδελφο και συλλυπείται τους οικείους του.

Η κηδεία του Βαγγέλη Σιαφάκα θα τελεστεί την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ., στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.