Στη Βάρη οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ξίφους Μονομαχίας Νεανίδων




Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δ.Σ της Λέσχης Οπλομαχίας Βάρης, πραγματοποίησε την έναρξη των Πανελλήνιων Αγώνων Ξίφους Μονομαχίας Νεανίδων με την επωνυμία «Κύπελο Ελλάδας».

Οι αγώνες που διοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και τη Λέσχη Οπλομαχίας Βάρης, πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο των εκπαιδευτηρίων Γείτονα. Τα εκπαιδευτήρια ήταν  συνδιοργανωτές, τόσο των σημερινών αγώνων Ξίφους Μονομαχίας Νεανίδων, όσο και των χθεσινών αγώνων Ξίφους Μονομαχίας Εφήβων.

Ο Γ. Πατούλης με αφορμή τους συγκεκριμένους αγώνες δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον αθλητισμό με έργα ουσίας και υποδομές, ενώ απευθυνόμενος στους αθλητές, τους προπονητές και όλους τους αθλητικούς παράγοντες, τόνισε ότι θα συμβάλει και στη ανάδειξη του αθλήματος της Ξιφασκίας. Μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Σήμερα ήρθαμε εδώ στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για να κηρύξουμε την έναρξη
των Πανελλήνιων Αγώνων  Ξίφους Μονομαχίας Νεανίδων με την επωνυμία «Κύπελο Ελλάδας». Η ξιφασκία είναι ένα άθλημα που αξίζει της προσοχής και της φροντίδας μας, κάτι το οποίο το έχει αποδείξει και έμπρακτα καθώς έχει φέρει στη χώρα μας αρκετές πρωτιές και διακρίσεις σε ευρωπαϊκό  και παγκόσμιο επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι να ενθαρρύνουμε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.  Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια Αττικής, με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και πρωτοβουλίες στηρίζουμε τον αθλητισμό, ο οποίος έχει ανάγκη από έργα ουσίας και υποδομές. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προκειμένου οι νέοι μας να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το άθλημα που τους ταιριάζει και να εμφυσήσουμε τις αξίες και τις αρχές που διέπουν το αθλητικό πνεύμα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία, πάνω όλα, είναι η συμμετοχή και η ανάδειξη του πνεύματος του “Ευ Αγωνίζεσθαι”. Εύχομαι καλή επιτυχία και να κερδίσει ο καλύτερος».



Να σημειωθεί ότι λόγω πανδημίας οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία θεατών. Στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου παρευρέθηκαν μόνο οι αθλητές, ο γιατρός, η τεχνική υποστήριξη, οι διαιτητές και οι προπονητές.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.