Παλαιό Φάληρο: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στις 9 Δεκεμβρίου 2021




Το Τμήμα Παιδείας & Κοινωνικής Αρωγής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», θα προβεί στην διενέργεια δωρεάν μαστογραφιών την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, σε άνεργες, άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου μας, για έγκαιρη εξέταση και διάγνωση.
Οι μαστογραφίες θα διεξαχθούν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» στην οδό Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του και απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού
Την ηµέρα της εξέτασης θα πρέπει να έχουν µαζί τους την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
τους και ΠΑΛΙΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ (εάν έχουν). Γυναίκες που δεν θα έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους ΔΕΝ θα υποβληθούν σε μαστογραφία την ίδια ημέρα της μαστογραφίας η κάθε γυναίκα θα δίνει το ποσό των 5€ στο Κέντρο Μαστού, για την στήριξη του Συλλόγου και την προμήθεια του
Λόγω των μέτρων κατά του COVID-19, η εξέταση θα γίνει κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, στο τηλέφωνο 210 9839373.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής & Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης, καλούν όλες τις γυναίκες που μπορούν να εξετασθούν, να ανταποκριθούν, καθώς η δράση προσφέρεται δωρεάν.

*Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.
*Υποχρεωτική η χρήση μάσκας



*Για οποιαδήποτε πληροφορία, τηλεφωνήστε στο: 210 9839373.
Αρμόδιοι υπάλληλοι : κα. Τσώλη Βιργινία – κα Γεωργία Κωσταλάμπρου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.