Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Ομαδικό Πρωτάθλημα -Laser Team Race Championship




Με το Ευρωπαϊκό Ομαδικό Πρωτάθλημα -Laser Team Race Championship που θα διεξαχθεί στις 26-29 Δεκεμβρίου, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου ολοκληρώνει την Ιστιοπλοϊκή χρονιά του 2021

Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα και ενδιαφέρον καθώς οι αθλητές δεν αγωνίζονται ο καθένας ξεχωριστά αλλά ως μέλη 3μελών ομάδων σε σύντομες κούρσες. Οι αθλητές αγωνίζονται ομαδικά ενισχύοντας την συνολική άμιλλα στον θαλάσσιο στίβο.

Η Ευρωπαϊκή Κλάση της Ολυμπιακής κατηγορίας Laser – Eurilca εμπιστεύτηκε στον ΝΟΚ τη διοργάνωση του ανανεωμένου αυτού θεσμού αφού το εν λόγω σωματείο έχει αποδείξει την ικανότητα και την τεχνογνωσία του στην διοργάνωση μεγάλων πρωταθλημάτων όπως έγινε το 2019 όταν και διοργάνωσε με επιτυχία το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας με τη συμμετοχή 400 αθλητών από 33 χώρες.

Το Ευρωπαϊκό Ομαδικό Πρωτάθλημα πρωτάθλημα διεξάγεται υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την συνεργασία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, την υποστήριξη της Νέας Μαρίνας Αλίμου όπου είναι και η φυσική έδρα του σωματείου, τη συνδρομή της Ελληνικής κλάσης laser και πολλών φίλων του Ναυταθλητισμού.



Πρόσφατα ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου, επιλέχθηκε μεταξύ άλλων διεθνών υποψηφιοτήτων για την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των Ολυμπιακών κατηγοριών Laser Standard Ανδρών και Laser Radial Γυναικών για το 2024. Η εν λόγω διοργάνωση είναι από μόνη της ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, αλλά όπως πρότεινε η Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κα Νίκη Αναστασίου η συγκεκριμένη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση δύναται να αποτελέσει τον τελευταίο αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.