Νέα Σμύρνη: Πρόγραμμα ασκήσεων για ηλικιωμένους




Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Νομικό Πρόσωπο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και έπειτα από συνεννόηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδη Παναγιώτη με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Λαρίσση Γιώργο, προσφέρει και εφαρμόζει το Πρόγραμμα Otago στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου.
Η παρουσίαση του Προγράμματος έγινε από την υπεύθυνη Φυσικοθεραπεύτρια των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου, κα. Καριαμπά Ευφροσύνη, Instructor, Otago Exercise Program (OEP), στο χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ.
Το πρόγραμμα ασκήσεων Otago μειώνει τις πτώσεις αυξάνοντας τη δύναμη, την ισορροπία, βελτιώνοντας τη σωστή στάση, τη διάθεση, τη μνήμη, το πρότυπο του ύπνου και τι κοινωνικές επαφές. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του ατόμου και η αίσθηση της ανεξαρτησίας του ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση του. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί υπό την μορφή ομαδικής συνεδρίας (8-10 ατόμων) τα οποία θα επιλεχθούν μετά από ειδική φυσιοθεραπευτική αξιολόγηση.


Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης δήλωσε: «Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης δημιουργεί στάσης ζωής σε ότι αφορά την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των μελών των ΚΑΠΗ. Στεκόμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη με υπευθυνότητα και αέναο αίσθημα αλληλεγγύης. Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας έχει αναγνωριστεί τελευταία ως ο πλέον επικίνδυνος παράγοντας στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών. Η υιοθέτηση κάποιου είδους φυσικής άσκησης που να γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα προσφέρει τόσο στην βελτίωση της ατομικής υγείας όσο και σε μακροζωία».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.