Καλλιθέα: Ο καθημερινός εφιάλτης 42χρονης – Ξυλοδαρμός και φωνές από τον σύζυγό της (VIDEO)




Έναν καθημερινό εφιάλτη βίας και καταναγκασμών ζούσε 42χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα, δέσμια της βάναυσης συμπεριφοράς του συζύγου της.
Είχαν περάσει πολλές μέρες από την τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί έξω στη γειτονιά της στην Καλλιθέα η 42χρονη, μητέρα ενός κοριτσιού 3 ετών.

Όταν οι γείτονες της την είδαν στο διάδρομο της πολυκατοικίας με το παιδί στην αγκαλιά να φωνάζει βοήθεια κάλεσαν την αστυνομία και δημιούργησαν μια ανθρώπινη ασπίδα για να μη μπορεί να την πλησιάσει ο σύζυγός της.

Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία η 42χρονη, ο σύζυγός της την κρατούσε κλειδωμένη στο διαμέρισμα με το παιδί για αρκετές μέρες, ενώ επί χρόνια η συμβίωση μαζί του ήταν ένας καθημερινός εφιάλτης με ξυλοδαρμούς φωνές και ύβρεις.

Καθημερινά οι γείτονες άκουγαν φωνές από το διαμέρισμα, δεν ήταν η πρώτη φορά που κάλεσαν την αστυνομία και όταν είδαν την ίδια να ζητά τη βοήθειά τους, στάθηκαν στο πλευρό της.



Οι αστυνομικοί οδήγησαν τη γυναίκα με το παιδί και τον σύζυγο στο Τμήμα Καλλιθέας και στη συνέχεια ανέλαβε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας.

Η 42χρονη με το κοριτσάκι της επέστρεψαν στο σπίτι που είναι δικής της ιδιοκτησίας και άλλαξε αμέσως κλειδαριά, ενώ ο σύζυγός της κρατήθηκε για ένα βράδυ στο αυτόφωρο. Το επόμενο πρωί με τη συνοδεία αστυνομίας πήρε τα πράγματα του από το σπίτι όμως δεν σταμάτησε τις απειλές.

Κάτοικος της περιοχής πρότεινε στη 42χρονη να ζητήσει στήριξη από τη φεμινιστική οργάνωση «Μωβ», όπως και έκανε. Πρώτο μέλημα ήταν να βρεθεί δωρεάν νομική στήριξη από το κράτος, καθώς η γυναίκα είναι άνεργη, ενώ όσοι θέλουν να την ενισχύσουν οικονομικά επικοινωνούν με την οργάνωση.

Η κραυγή της γυναίκας για βοήθεια την έβγαλε από το σκοτάδι της κακοποίησης από τον ίδιο της το σύζυγο.

Μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω της να τη βοηθά στο νέο ξεκίνημα της είναι η απόδειξη πως η σιωπή σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι χρυσός. Πηγή: megatv.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.