Γλυφάδα: Τι είπε στους αστυνομικούς ο 43χρονος που έπεσε θύμα μαφιόζικης επίθεσης




“Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος το έκανε, δεν έχω διαφορές”, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ο 43χρονος επιχειρηματίας που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης το βράδυ της Παρασκευής, έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα. Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτιμούν ότι πρόκειται για επίθεση-μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, καθώς το θύμα που γλύτωσε με ελαφρύ τραύμα στο χέρι, ήταν πρώην συνεργάτης πολύ γνωστού άνδρα στο χώρο της νύχτας, που δολοφονήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2018, στο Χαϊδάρι.

Όλα εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Γλυφάδα, κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής. Ο 43χρονος είχε μόλις παρκάρει το αυτοκίνητο του έξω από το σπίτι του και ετοιμαζόταν να βγει από αυτό. Ξαφνικά, διέκρινε μία μοτοσυκλέτα να τον προσεγγίζει με ταχύτητα.

Πάνω της βρίσκονταν δύο άτομα που φορούσαν σκούρα ρούχα και μαύρα κράνη. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε εν κινήσει επτά φορές με στόχο τον επιχειρηματία που σώθηκε γιατί έπεσε στο διπλανό κάθισμα του αυτοκινήτου όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Μία από τις βολίδες του προκάλεσε διαμπερές τραύμα στο αριστερό μπράτσο.

Το θύμα της επίθεσης ήταν πρώην συνεργάτης στην προμήθεια και μεταφορά καυσίμων, με πολύ γνωστό άνδρα που δραστηριοποιούταν στο χώρο της νύχτας και έπεσε νεκρός πριν από περίπου 3 χρόνια στο Χαϊδάρι. Και τότε, οι δράστες είχαν κινηθεί με παρόμοιο τρόπο, όμως η επίθεση δεν ήταν προειδοποιητική, αλλά δολοφονική. Με 22 σφαίρες από πολεμικό καλάσνικοφ, είχαν εκτελέσει το πληρομένο συμβόλαιο θανάτου.



Οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση το Σάββατο από το θύμα της δολοφονικής επίθεσης, που νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Υποστήριξε στις αρχές ότι είχε δεχθεί απειλές, ενώ δεν μπορούσε να προσδιορίσει από προέρχεται η επίθεση εναντίον του, καθώς δεν έχει διαφορές. Από το σημείο, οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν συνολικά 7 κάλυκες πυροβόλου όπλου των 9ΜΜ, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, για να μπορέσουν να “χαρτογραφήσουν” την πορεία των δραστών, πριν και μετά την επίθεση.

Ο 43χρονος επιχειρηματίας, είναι ιδιοκτήτης πρατηρίων καυσίμων σε Χαϊδάρι και Πειραιά και το 2017 ήταν υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, καθώς το όνομα του βρισκόταν σε δικογραφία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για κύκλωμα νοθείας καυσίμων, υπόθεση για την οποία όμως είχε απαλλαγεί. Πηγή: thetoc.gr – Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.