Αυστηρή προειδοποίηση Θεοδωρικάκου για την απαγωγή του γυμνασιάρχη




Άμεση παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για το επεισόδιο στο Γυμνάσιο της Πιερίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αιγίνιο Πιερίας όταν 11 άτομα από την ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» απήγαγαν τον διευθυντή του γυμνασίου της περιοχής βάζοντάς του χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα των ατόμων αντιδρά στα μέτρα στα σχολεία και στη χρήση μάσκας.

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δηλωσε: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομίακάνουν το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία για την υγεία καιασφάλεια όλων των πολιτών. Η αρπαγή σήμερα του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία από μια ομάδα φανατικών και αλλοπρόσαλλων ατόμων αποτελεί ασφαλώς παράνομη και παράλογη συμπεριφορά. Όποιοι προκαλούν καθ’ αυτόν τον τρόπο την Ελληνική κοινωνία με εγκληματικές πράξεις παραπέμπονται κατευθείαν από την Ελληνική Αστυνομία στη Δικαιοσύνη”.

Την πράξη της αρπαγής από κοινού, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των 11 ατόμων, μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που συνελήφθησαν για το πρωτοφανές περιστατικό της «σύλληψης» του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ίδια δικογραφία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορά επιπλέον, κατά περίπτωση, πράξεις όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση κ.ά.



Οι συλληφθέντες -εννέα άνδρες και δύο γυναίκες- κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνη

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή.

«Ο τέλειος παραλογισμός οι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στο ραδιόφωνο «statusfm» ο δήμαρχος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε: «Οι αυτοαποκαλούμενοι Θεματοφύλακες του Συντάγματος «συνέλαβαν» τον γυμνασιάρχη και τον οδήγησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αναφέρω προς άγνωστη κατεύθυνση (τελικά τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα), ώστε να μπούμε στην ψυχολογία αυτού του ανθρώπου, για το πώς μπορεί ένιωθε εκείνες τις στιγμές», αναφέρει ο Αναστάσιος Μανώλας.

Ολα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί όταν μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» επιτέθηκαν στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο.
Γύρω στις 8 σήμερα το πρωί, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Η Αστυνομία προχώρησε αρχικά στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή, κι εξετάζει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών.

Ο γυμνασιάρχης βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την καταδρομική επίθεση εις βάρος του, ενώ το πολύ σοβαρό επεισόδιο έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια γονέων και καθηγητών, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν σήμερα (10 Δεκεμβρίου 2021) στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 ημεδαποί (9 άνδρες και 2 γυναίκες), γα αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, νωρίτερα το πρωί, τα προαναφερόμενα άτομα, δρώντας από κοινού, ακινητοποίησαν με βία τον διευθυντή σχολικής μονάδας τη στιγμή που προσερχόταν στο σχολικό συγκρότημα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε Αστυνομικό Κατάστημα, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Οι προαναφερόμενοι άμεσα ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.