Άλιμος: Κάνει θαύματα και στην ανακύκλωση η συνεργασία δήμου και σχολείων (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πρωταγωνιστικό ρόλο των σχολείων του Αλίμου και στην ανακύκλωση πλαστικών και μετάλλων έχει βάλει στόχο ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, με συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών. Τα σχολεία της πόλης είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές Ελλάδας στην ανακύκλωση χαρτιού, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη ποσότητα ανάμεσα σε πολλούς δήμους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, εκ των οποίων και αρκετοί με περισσότερους κατοίκους και περισσότερα σχολεία! Η κεντρική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Αλίμου.

Ο Δήμος Αλίμου συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων με συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία της πόλης και στόχο την ευαισθητοποίηση και ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις “Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας”, κοινότητες, δηλαδή, βασισμένες στην προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή, με σκοπό τη μετάβαση προς βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής.

Πέρυσι τοποθετήθηκαν μικροί κάδοι/ συλλέκτες χαρτιού σε όλες τις σχολικές αίθουσες με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εφέτος άρχισε η τοποθέτηση στις αίθουσες μπλε κάδων για την ξεχωριστή συλλογή των συσκευασιών (πλαστικό-μέταλλο), ενώ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το πρόγραμμα συλλογής χαρτιού. Παράλληλα, και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, διοργανώνονται όλη τη χρονιά μέσα στις σχολικές μονάδες εκδηλώσεις με θέμα «Κυκλική οικονομία και διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών. Ο δρόμος για το μέλλον».

Μαθητές του 4ου γυμνασίου Αλίμου, πέρασαν δύο ευχάριστες και δημιουργικές ώρες, με τους υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ’ Αθήνας, Θάνο Ιωάννου (δευτεροβάθμια) και Νίκο Στεφανόπουλο (πρωτοβάθμια). “Είστε εσείς που θα αναλάβετε τις τύχες μας αύριο, η μελλοντική γενιά. Πέρα από τη γνώση που σας προσφέρει το σχολείο θέλουμε να καλλιεργήσουμε αξίες και συμπεριφορές συμμετοχικότητας για να είστε οι ενεργοί πολίτες. Που ενεργούν, αγωνίζονται και διαμαρτύρονται πολλές φορές για να αλλάξουν καταστάσεις” είπε ο Νίκος Στεφανόπουλος. Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, Γιάννης Αντωνάκης ευχαρίστησε την δραστήρια διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Αλίμου, Αγγελική Παγώνη και εξήγησε με απλό τρόπο τους στόχους της δημοτικής αρχής για την ανακύκλωση.



“Προσπαθούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να ενεργοποιούμαστε και προς το περιβάλλον αλλά και προς τις τέχνες αναπτύσσοντας δράσεις που ωφελούν τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο” είπε η Αγγελική Παγώνη “Χαιρόμαστε που ξεκινάει πάλι η περιβαλλοντική εκπαίδευση που είχε ατονήσει λόγω του κορωνοϊού”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.