Θεοδωρικάκος: Οι τρεις άξονες δράσης για την ενδοοικογενειακή βία




Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε τις δράσεις του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ κατά των φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Σπάμε τον κύκλο της βίας κατά των γυναικών».

«Το Υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία έχουν αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βία» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος στην ομιλία του και συμπλήρωσε: « Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι ένας αδιαπραγμάτευτος στόχος, ένας καθημερινός αγώνας, όμως τα φαινόμενα αυτά που προέκυψαν από την καραντίνα δεν είναι μόνο υπόθεση της Αστυνομίας. Απαιτείται συνεργασία κυρίως με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν τη γνώση μέσω των κοινωνικών τους δομών και μπορούν να εντοπίζουν τις βίαιες συμπεριφορές».
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εστίασε σε τρεις άξονες δράσης:

  • Στην πρόληψη μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση
  • Στην προστασία των θυμάτων αναπτύσσοντας συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς
  • Στη διερεύνηση και στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων με σκοπό την παραπομπή των δραστών στη Δικαιοσύνη.
    «Είναι συνεχής η επιμόρφωση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς. 73 υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ ασχολούνται με την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας ενώ υπάρχουν ειδικά γραφεία σ’ όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας και 6 ειδικά τμήματα» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι 910 αστυνομικοί έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.