Ηλιούπολη: Ανοιχτό τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 για την Εύβοια




Ανοιχτό πρωτάθλημα μπάσκετ 3Χ3 για όλους και όλες διοργανώνει η Συνέλευση «Ανοιχτό Κύκλωμα Ηλιούπολης» στο 2ο Γυμνάσιο της πόλης (Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας), για συλλογή αγαθών και οικονομική ενίσχυση για την πυρόπληκτη κοινωνία της Βόρειας Εύβοιας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Νοέμβρη, στις 11.30 π.μ. με τίτλο: «παίζουμε μπάσκετ για την Εύβοια».

Μόλις λίγους μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή, όπου κάηκαν σχεδόν μισό εκατομμύριο στρέμματα δάσους, η τοπική κοινωνία προσπαθεί να ορθοποδήσει. Παλεύοντας να ανακτήσει την αξιοπρέπειά της, έχει να αντιμετωπίσει εκτός από την απειλή των πλημμυρών και την επέλαση των εταιρειών οι οποίες προσδοκούν εν μέσω κυβερνητικών εξαγγελιών να «αξιοποιήσουν» τις καμμένες εκτάσεις. Οι παραγωγοί της περιοχής, έχουν χάσει το δάσος από το οποίο ζούσαν (μελισσοκόμοι, ρητινοσυλλέκτες, κτηνοτρόφοι κλπ) και η τοπική οικονομία μετά και τις πρόσφατες πλημμύρες έχει πληγεί σε τρομακτικό βαθμό.

Έχοντας υπόψιν τις ανάγκες που «τρέχουν» σε επικοινωνία με ανθρώπους της Β. Εύβοιας και φορείς, η εκδήλωση έχει σκοπό να συγκεντρώσει αγαθά και οικονομική ενίσχυση για τα χωριά της περιοχής.

Στο χώρο θα υπάρχει κουτί και μπαρ οικονομικής ενίσχυσης και θα συλλεχθούν απορρυπαντικά, καθαριστικά και ελαιόλαδο, καθώς οι ανάγκες είναι συγκεκριμένες. Επίσης θα διατεθούν προς πώληση προϊόντα από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Ιστιαίας «η Κυψέλη», για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας (πευκόμελο, μέλι δρυς-βελανιδιάς, κεραλοιφές, βάμμα πρόπολης). Τα συλλεχθέντα θα τα μεταφέρουν τα μέλη της Συνέλευσης στο χωριό Κοτσικιά (80 νοικοκυριά).



Η εκδήλωση υπάρχει στο fb στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/309682387327438

Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected] ή επί τόπου.

Υ.Γ. Αναγκαίο κακό για τους συμμετέχοντες/ουσες επίδοξους/ες πρωταθλητές/τριες του τουρνουά, η κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή επίδειξη αρνητικού rapid- test. Η καταραμένη ανάγκη βλέπετε…

*Ο περιορισμός αφορά μόνο τους/τις παίχτες/παίχτριες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.