Επενδυτικό κρεσέντο στα νότια προάστια




Επενδυτικό κρεσέντο καταγράφεται στα νότια προάστια, που αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης μετά την αναδιαμόρφωση του χάρτη του ελληνικού real estate. Σε ράλι για το μήλον της Εριδος έχουν επιδοθεί ξένοι επενδυτές με υψηλή αγοραστική δύναμη, ως επί το πλείστον Αραβες που έρχονται στη χώρα μας για να αποκτήσουν ακίνητο, αποκλειστικά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών είναι και η αύξηση των τιμών, που για τα ελληνικά δεδομένα φαντάζει εξωπραγματική.

Ξεκινώντας από τον «απάνω μαχαλά» της Γλυφάδας, το βουνό πάνω από τη θάλασσα, την Τερψιθέα, και κατηφορίζοντας προς την παραλία και τη Διαδόχου Παύλου, διαπιστώνεις πως οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Συγκεκριμένα, από τα νεόδμητα στους πρόποδες του Υμηττού, με τιμές που ξεκινούν από 2.500 το τ.μ. μέχρι την παραλία, εκεί όπου κάθε τετραγωνικό κοστίζει όσο ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, δηλαδή από 12.000 έως 15.000 ευρώ και ακόμη πιο ακριβά, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Ενα πρώτο εύλογο ερώτημα είναι ποιος έχει να διαθέσει σήμερα τόσα χρήματα για να αγοράσει ένα διαμέρισμα που αν εξαιρέσεις ότι βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, δεν διαφέρει από τα αντίστοιχα πολυτελή ακίνητα που πωλούνται σε άλλες καλές περιοχές της πρωτεύουσας. Οι μεσίτες των νοτίων προαστίων απαντούν ότι πρόκειται κυρίως για Σαουδάραβες, διάσημους ξένους ποδοσφαιριστές με παχυλά συμβόλαια αλλά και για κάποιους συμπατριώτες μας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Ειδικά οι Αραβες αγαπούν τη Γλυφάδα, τη θεωρούν κοσμοπολίτικη, λατρεύουν τη θάλασσα και πάντα αναζητούν σπίτια κοντά της. Αν και θεωρούνται σκληροί διαπραγματευτές, δεν φείδονται χρημάτων και όταν βρουν αυτό που τους αρέσει, το αγοράζουν με συνοπτικές διαδικασίες. Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο: protothema.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.