Δήμος 3Β: Ξορκίζουν τον κορωνοϊό με χορούς και τραγούδια




Σειρά χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια διοργανώνουν και φέτος ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ). Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, παιδικό θέατρο, Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη Βούλα με εργαστήρια παιχνιδιών, εικαστικών, μουσικής και χορού, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα και πολλές πολλές εκπλήξεις…

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου: (Πλατεία Βούλας) Ώρα: 19:30

Φωταγώγηση δένδρου με μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία, με τίτλο «Christmas Time» με την performer Τίνα Αλεξοπούλου και μια εξαιρετική πενταμελή ορχήστρα.



Πέρα από τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα κομμάτια, το πρόγραμμα θα είναι άκρως χορευτικό, με επιτυχίες pop και rock του ΄80, του ΄90, του ΄00, αλλά και αγαπημένα λαϊκά. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το τμήμα Latin- Μοντέρνου Χορού του ΟΑΠΠΑ.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου: (Θέατρο Βάρης) Ώρα: 18:00

Παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Μίλα και Σουτ» από την Ομάδα «Κοπέρνικος»

Μετά την επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής θα μας ταξιδέψουν σε ένα φανταστικό περιβάλλον με τρεις ηθοποιούς – κούκλες και κρουστά προπαιδείας Orff μέσα από ευρηματικά διαδραστικά παιχνίδια.Το έργο περιστρέφεται γύρω από την έννοια της αυτογνωσίας και του θάρρους να υπερασπιστεί κανείς την αξία του, όταν όλοι οι άλλοι την αμφισβητούν, ενώ πραγματεύεται ακόμη τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Η Μέλια και ο Χριστόφορος λατρεύουν τη μουσική και το δείχνουν με κάθε τρόπο, σε αντίθεση με τον Μάρκο που, ενώ αγαπάει τη μουσική, ντρέπεται να τραγουδήσει μπροστά σε άλλους. Θα περάσουν όμως και οι τρεις τους σε ένα όνειρο, στην Πόλη της Μελωδίας, ξεκινώντας ένα περιπετειώδες ταξίδι…

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου: (Πάρκο Αι Γιάννη) Ώρα: 18:00 (από 22/12 έως 01/01)

Εγκαίνια Χριστουγεννιάτικου Χωριού

Μία σειρά χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, δρωμένων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο ενός χριστουγεννιάτικου χωριού, που θα λειτουργήσει στο πάρκο του Αγ. Ιωάννου στη Βούλα.

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και από την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου θα υπάρχουν καθημερινά 4ωρες δραστηριότητες πρωινής και απογευματινής ζώνης.

Θα λειτουργήσουν δημιουργικά εργαστήρια εικαστικών, μουσικοκινητικής, χορού zumba, αθλητικών και πολιτιστικών δρωμένων, Xmas stem and gadgets. Ενδιάμεσα … πολλές πολλές εκπλήξεις.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου: ( Πολιτιστικό Κέντρο «ΙΩΝΙΑ») Ώρα: 18:00

Παιδική θεατρική παράσταση «Καρυοθραύστης» από την Ομάδα «ΤΟΠΙ»

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, από την καταξιωμένη θεατρική ομάδα «ΤΟΠΙ». Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των ζαχαρωτών και στο άνοιγμα των χριστουγεννιάτικων δώρων με τη συνοδεία της υπέροχης μουσικής του Τσαϊκόφσκι. Την παραμονή των Χριστουγέννων η Κλάρα δέχεται ένα υπέροχο δώρο από τον νονό της, τον κατασκευαστή παιχνιδιών Ντροσελμάγερ. Είναι μια κούκλα-καρυοθραύστης που έχει τη μορφή ενός περήφανου στρατιώτη. Η πραγματική μαγεία, όμως, ξεκινά αργότερα το ίδιο βράδυ…

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου: ( Πολιτιστικό Κέντρο «ΙΩΝΙΑ») Ώρα: 20:00

«Αβάντι Μαέστρο Χριστούγεννα»

Είναι μια ολοκαίνουρια μουσικοθεατρική παραγωγή με τον «Αθηναϊκό Θίασο Σκιών» για όλη την οικογένεια με ζωντανή μουσική, ατάκες του καραγκιόζη, τον βραβευμένο Άθω Δανέλλη, που έχει διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ και την τραγουδίστρια Ζωή Παπαδοπούλου. Ένα σπάνιο οδοιπορικό στα έθιμα του Δωδεκαημέρου και τραγούδια από το χθες αλλά και αυτά, που και σήμερα τραγουδάμε σε κάθε γιορτή. Με 4 εξαίρετους μουσικούς επί σκηνής, τον Δήμο Βουγιούκα, τον Κυριάκο Γκουβέντα, τον Δημήτρη Κουφογιώργο και την Ιωάννα Ρήγα.

Kυριακή 19 Δεκεμβρίου: (Πάρκο Αι Γιάννη) Ώρα: 11:00-15:00

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Παιδικών Σταθμών της πόλης μας στο χριστουγεννιάτικο χωριό, με ειδικό πρόγραμμα από τους επιμορφωτές των χωριών.

Τετάρτη & Πέμπτη 22 – 23 Δεκεμβρίου: (Πάρκο Αι Γιάννη) Ώρα: 17:30-19:30

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Νηπιαγωγείων της πόλης μας στο χριστουγεννιάτικο χωριό, με ειδικό πρόγραμμα από τους επιμορφωτές των χωριών.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου : (Πλατεία Ιμίων Βούλα) Ώρα: 16:00 – 19:00

«Λέμε τα κάλαντα»

Τα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου «Μαντηλάκι» Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα τραγουδήσουν στο δρόμο και στην πλατεία Ιμίων τα παραδοσιακά κάλαντα της Μακεδονίας με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Διευθύνσεις πολιτιστικών χώρων:

Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» – Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα

Δημοτικό Θέατρο Βάρης – Άττιδος 1, Βάρη

Κεντρική Πλατεία Βούλας – Πλατεία Ιμίων

Πάρκο Αγ. Ιωάννου – Παραπλεύρως Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη – Λεωφ. Βάς. Παύλου, Βούλα

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν υπό το καθεστώς covid free και θα τηρηθούν αυστηρώς όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα επιτραπεί η είσοδος μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης κατά τις τελευταίες 180 μέρες.

Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.