Αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα (VIDEO)




Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες έως την Τρίτη καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα σαρώσουν την χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη και της κίνησης του αεροχειμάρρου.

Για σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, αναμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βορειοανατολικά αναμένεται να είναι τοπικά έντονα και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Από τις απογευματινές ώρες και σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός απο τα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα όπου οι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν και κατα τις βραδινές ώρες. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχές απο το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το βράδυ της Κυριακής 28 Νοεμβρίου 2021. 

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους – νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:



  1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Παρασκευή (26-11-2021) από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα που δεν αποκλείεται στη δυτική Ελλάδα να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.
Σάββατο (27-11-2021) νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει από το απόγευμα το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το βράδυ το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

  1. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν την Παρασκευή (26-11-2021) που θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι στα δυτικά και από αργά το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς
    νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν την Κυριακή (28-11-2021) και τη Δευτέρα (29-11-2021) κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.