Τι γυρεύει η αλεπού στη Γλυφάδα;




Σε γειτονιά της Γλυφάδας εμφανίστηκε πριν λίγες ημέρες μία αλεπού. Ενημερωθήκαμε από κατοίκους της περιοχής ότι είχε βρει καταφύγιο σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι.

Κυκλοφορεί το βράδυ και νωρίς το πρωί, όταν δεν κυκλοφορούν οι άνθρωποι, τρώει γατοτροφή από τις αποικίες της γειτονιάς και μικρά τρωκτικά.

Επικοινωνήσαμε με την ΑΝΙΜΑ για να μας δώσουν οδηγίες και μας είπαν ότι συμβαίνει συχνά τελευταία να κατεβαίνουν αλεπούδες από τον Υμηττό και να περιφέρονται σε κατοικημένες περιοχές.

Είναι εντελώς ακίνδυνες για τους ανθρώπους καθώς μόλις βλέπουν άνθρωπο τρομάζουν και έτσι πρέπει. Μας ζητήσαν πληροφορίες και περιγραφή για να καταλάβουν την ηλικία, βλέπουν κάποια πράγματα που δεν γνωρίζουμε εμείς πχ πόσο φουντωτή είναι η ουρά.



Παρακαλούμε πολύ αν τη δείτε απλά φωτογραφίστε τη και προσπαθήστε να δείτε αν φαίνεται χτυπημένη ή αν κουτσαίνει. Μην δημιουργήσετε νέα σημεία ταΐσματος, υπάρχουν πιθανότητες να γυρίσει στο σπίτι που ήταν και έτσι θα προσπαθήσουμε να την πιάσουμε και να την πάμε πίσω στο βουνό.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις γάτες που φροντίζετε, ούτε για τους σκύλους που βγαίνουν βόλτα και φυσικά λύσσα δεν υπάρχει εδώ και χρόνια στην Αττική.
Εφόσον φροντίσαμε και καταστρέψαμε το περιβάλλον τους θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και μαζί τους. ΣΠΑΖ ( Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων ,SPAZ Greece)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.