Μπαλάσκας στον ΑΝΤ1: Το 30% των αστυνομικών φυλάει επισήμους
Δεν υπάρχουν “ορδές φασιστών” στα Σώματα Ασφαλείας, τόνισε κατηγορηματικά ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες στους κόλπους της Αστυνομίας, είπε πως «κάποιοι άνθρωποι που ιδεολογικά πιστεύουν αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες, ενδεχομένως να υπάρχουν… Αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να δημιουργούν εσωτερικό πρόβλημα».


“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου
Σημείωσε πως στα επεισόδια της Θεσσαλονίκης, η Αστυνομία έδρασε σύμφωνα με τις διαταγές και προχώρησε συνολικά σε 60 προσαγωγές και 11 συλλήψεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον μεγάλο αριθμό των αστυνομικών που απασχολείται στη φύλαξη προσώπων, επιβεβαιώνοντας πως είναι γύρω στο 30%.

Υποστήριξε πως πρέπει να φυλάσσονται και οι 300 βουλευτές, όχι όμως και επιχειρηματίες ή δημοσιογράφοι, την φύλαξη των οποίων θα έπρεπε να αναλαμβάνουν σεκιούριτι. Ειδικότερα για τη φύλαξη κοινοβουλευτικών, εξήγησε πως «δεν μπορούν να έχουν κάτω από δύο, γιατί ένας αστυνομικός δεν μπορεί να είναι όλη την ημέρα, χωρίς ρεπό και άδεια».

Υπενθύμισε, τέλος, πως είχε στηλιτεύσει, εδώ και 20 χρόνια, ακραία περιστατικά φύλαξης προσώπων, κάνοντας λόγο για “αστυνομικούς-Φιλιππινέζες”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.