Η ομιλία του Ανδρέα Κονδύλη στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών




Στην βασική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες, ήταν ομιλητής ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. Αναφέρθηκε στην υγειονομική κρίση και στον ρόλο που πρέπει να παίξουν στην ανάκαμψη οι Περιφέρειες και οι Δήμοι. Ο Ανδρέας Κονδύλης ως τακτικό μέλος, εκπροσωπεί, μαζί με τα υπόλοιπα 11 μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, για την περίοδο 2020-2025, τις θέσεις και απόψεις των αυτοδιοικητικών φορέων της πατρίδας μας, προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Δείτε την ομιλία του Δημάρχου Αλίμου:

“Tώρα που τελειώνει η κρίση αν μας ρωτήσει κάποιος εάν είμαστε αισιόδοξοι ή σκεπτικοί για το μέλλον και για την ανάκαμψη νομίζω ότι οι περισσότεροι από εδώ αν όχι όλοι θα πούμε ότι είμαστε αισιόδοξοι. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί κανείς δεν είναι μόνος του, γιατί είμαστε όλοι μαζί. Εάν δεν ήμασταν έτσι αν ήμασταν ο καθένας μόνος του είτε χώρα μικρή ή μεγάλη, είτε περιφέρεια, είτε δήμος, δεν θα ήμασταν το ίδιο. Η Ελλάδα όπως ξέρετε εξέρχεται και από μία δεύτερη κρίση την κρίση που είχαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και αυτή την αντιμετωπίσαμε επιτυχώς γιατί είχαμε βοήθεια και από τους ευρωπαίους εταίρους μας τους οποίους ευχαριστούμε και από εδώ.

Αντιμετώπισε τη διπλή αυτή κρίση, την υγειονομική και τις φωτιές γιατί ήταν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας και η αυτοδιοίκηση. Ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι. Θέλουμε λοιπόν, όπως ήμασταν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση των κρίσεων αυτών ξεπερνώντας πολλές φορές τις τυπικές μας αρμοδιότητες και παίρνοντας πρωτοβουλίες, έτσι θέλουμε να μας δοθεί η δυνατότητα να είμαστε στην πρώτη γραμμή και για την προσπάθεια της ανάκαμψης. Να έχουμε δηλαδή και τη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων και το θεσμικό ρόλο, τις αρμοδιότητες τυπικά και επίσημα και τους πόρους. Την άμεση πρόσβαση στους πόρους, να έχουμε λοιπόν τα εργαλεία αυτά οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, η Περιφερειακή Διακυβέρνηση για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην μεγάλη πρόκληση που είναι μπροστά μας για την ανάκαμψη. Περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Περιφερειακή Διακυβέρνηση ήταν η συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Περιφερειακή Διακυβέρνηση, ζητάμε και προτείνουμε, αυτή πρέπει να είναι η συνταγή για την επιτυχία στην ανάκαμψη.”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.