Η γιαγιά Αγγελική, 95 ετών, είναι η γηραιότερη θαμώνας της Πλατείας Νέας Σμύρνης!




Η γιαγιά Αγγελική, 95 ετών. Την συναντώ τακτικά, μαζί με την κόρη της, να κάνουν βόλτα στο κέντρο της πόλης. «Κάθε μέρα θέλει να βγαίνει βόλτα για περπάτημα στην Πλατεία – ευτυχώς μένουμε κοντά – της αρέσει η ζωντάνια, η φασαρία της, θέλει να βλέπει κόσμο, είναι πολύ κοινωνική. Απολαμβάνει να περπατά, να χαλαρώνει και να λιάζεται γύρω από τα σιντριβάνια και τις λιμνούλες. Ενίοτε πίνουμε και κανένα ελληνικό καφεδάκι» μου λέει η κόρη της. «Δεν της χαλάμε χατίρι, την λατρεύουμε, είναι ο θησαυρός μας. Αφήνω λοιπόν στην άκρη τις δουλειές του σπιτιού και πάμε βόλτες. Πόσο θα την έχω ακόμη την αγάπη μου….»


Να ‘σαι καλά κυρία Αγγελική μου, μακάρι να φτάσουμε τα χρόνια σου και να έχουμε την ενέργειά σου και προπάντων να έχουμε ανθρώπους δίπλα μας να μας αγαπούν.
Οι πιο ευάλωτοι αγαπημένοι μας αυτήν την εποχή είναι σίγουρα οι γονείς μας, οι παππούδες και γιαγιάδες μας, οι ηλικιωμένοι με τα φωτεινά μάτια, τα μάτια μιας ψυχής ταλαιπωρημένης αλλά διψασμένης γι’ αγάπη. Γιατί, η μοναξιά είναι, αν όχι το χειρότερο, ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που βιώνει ένας άνθρωπος, ειδικά όταν είναι στην τρίτη ηλικία. Κείμενο – φωτογραφίες: Ελένη Γρηγοριάδου



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.