Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής για το σκηνικό της ταινίας που έχει στηθεί στον Φαληρικό Όρμο (VIDEO)




Η Μιμή Ντενίση μίλησε στο «Πρωινό» για το παράπονό της για την καταστροφή του σκηνικού της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» που έχει στηθεί στον Φαληρικό Όρμο – “Ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας” απαντά η Περιφέρεια Αττικής

Το πρώτο trailer της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» είναι στον αέρα και με την ευκαιρία η Μιμή Ντενίση, πρωταγωνίστρια, συγγραφέας και σεναριογράφος της ταινίας, βρέθηκε στο πλατό του «Πρωινού» για να μιλήσει για την μεγαλύτερες ελληνική κινηματογραφική παραγωγή των τελευταίων χρόνων, όσα θα δούμε στην οθόνη και εκείνα που δεν κατέγραψαν ποτέ οι κάμερες.

«Είναι μια ταινία πραγματικά διεθνών προδιαγραφών. Δεν έγινε καμία οικονομία. Ξεπεράσαμε κάθε budget που υπήρχε. Το κόστος είναι πάνω από 5 εκατομμύρια» είπε η Μιμή Ντενίση, απευθυνόμενη στον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά.

Και τόνισε ότι, μόνο στο Φάληρο, όπου γυρίστηκαν οι σκηνές στο λιμάνι της Σμύρνης, το σκηνικό που στήθηκε -και στη συνέχεια αφαιρέθηκε και καταστράφηκε- ήταν αξίας 1 εκατομμυρίου. «Ήταν ένα σπουδαίο θεματικό πάρκο. Το πρότεινα, ήρθαν πάρα πολλοί υπουργοί και το είδαν και ενθουσιάστηκαν. Ο περιφερειάρχης δεν θεώρησε το σκηνικό σημαντικό για να μείνει», είπε η Μιμή Ντενίση, η οποία είχε απευθύνει έκκληση από το καλοκαίρι στην πολιτεία για να το αξιοποιήσει.



Η ταινία που θα βγει στις αίθουσες γύρω στα Χριστούγεννα θα έχει διάρκεια γύρω στις 2 ώρες και 20 λεπτά. Το ολοκληρωμένο έργο, διάρκειας γύρω στις 4 ώρες, θα προβληθεί σε 4 επεισόδια στην ψηφιακή πλατφόρμα του ΑΝΤ1 μετά από αρκετούς μήνες.

Με αφορμή δηλώσεις της κυρίας Μιμής Ντενίση σχετικά με το σκηνικό που στήθηκε εντός του εργοταξιακού χώρου όπου εκτελούνται τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου για τις ανάγκες της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει τα εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την ανάγκη ανάδειξης των τραγικών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ιστορικών γεγονότων της εποχής, συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής:

  • Παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.   
  • Διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας.
  • Διέθεσε μηχανήματα  για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα
  • Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Επισημαίνεται πως ουδέποτε αρνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής να συνδράμει σε ότι της ζητήθηκε από την παραγωγή της ταινίας, ενώ ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας.  

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της κυρίας Ντενίση.  

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.