Από 30 Οκτωβρίου 2021 ξεκινάει η λειτουργία του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» στη Νέα Σμύρνη




Το Κ.Π.Ε.Π. σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην πρώτη ανοιχτή διαδικτυακή συνάντηση το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:30 (θα σταλεί link σε όσους επιθυμούν να ενημερωθούν). Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να ενημερωθείτε για τη φιλοσοφία και τους στόχους του Προγράμματος του Κ.Π.Ε.Π. που αφορούν τις θεματικές ενότητες που θα λειτουργήσουν για τη φετινή χρονιά. Τι είναι το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών (Κ.Π.Ε.Π.) και πώς δραστηριοποιείται; Το Κ.Π.Ε.Π. είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που συστάθηκε στην Καβάλα με τη μορφή Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη Χρηματοδοτούμενα από κάποιο Κρατικό Φορέα. Σκοπός του φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά θέματα και ζητήματα. Το Κ.Π.Ε.Π. λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 8 χρόνια στις πόλεις Καβάλα, Χρυσούπολη Καβάλας, Θάσο, Κρηνίδες Καβάλας, Ξάνθη, Δοξάτο Δράμας, Δράμα, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Θεσσαλονίκη, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Κοζάνη, Μαραθώνα Αττικής, Ν. Σμύρνη & Ηλιούπολη Αθηνών, Κυκλάδες.Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022Το πρόγραμμα του Κ.Π.Ε.Π. κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας.

Διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα Κ.Π.Ε.Π. έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.Ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτών μας εκπαιδεύεται σε θέματα Ψυχολογίας με το πρόγραμμα ΕRASMUS + του ΙΚΥ (Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ενηλίκων Erasmus +) στον Τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στη συνέχεια μεταδίδει τις γνώσεις και τις δεξιότητες του στους σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π. Επιπρόσθετα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ , έχει απονείμει στο Κ.Π.Ε.Π. τη Διαπίστευση Erasmus με κωδικό 2020-1-EL01- KA120-ADU-094733 προκειμένου να οι εκπαιδευτές του να έχουν απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης -1 του νέου προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Από τον Οκτώβριο του 2021 θα ξεκινήσουν παρακάτω ετήσιοι επιμορφωτικοί τομείς: Εξ αποστάσεως Πανελλαδικά:- Αυτοβελτίωση- Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός- Υγεία & Αντιγήρανση- Ταξίδι Εσωτερικής Αφύπνισης & Ενέργειας- Δημιουργική Γραφή- Συμβουλευτική Γονέων- Ψυχολογία MarketingΤα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 15 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον Οκτώβριο 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλεπιδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν: Υπεύθυνη Ελλάδος Κ.Π.Ε.Π.: Χρυσοπούλου Σταυρούλα, Τ. 6942062499Συντονίστρια Ν. Σμύρνης: Νατάσα Σιδηροπούλου, Τ. 6934228519Γραμματεία: Πατέρα Μυρτώ, Τ. 6971594605 & 6947449794 www.koinonikopanep.com – email:[email protected], [email protected]: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών ΠολιτώνInstagram: koinonikopanepistimio



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.