Aνδρέας Κονδύλης: Είναι θεμελιώδες δικαίωμά μας να ξέρουμε την ιστορία μας και να ενισχύουμε την ιστορική μνήμη (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Mε κάθε επισημότητα αλλά και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πανδημία, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στον Άλιμο για την 28η Οκτωβρίου. Δείτε την ομιλία του δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη:

Κύριες και κύριοι, φίλες και φίλοι,
Χρόνια μας πολλά! Παρά τον άστατο καιρό, εφέτος οι συνθήκες για τον Εθνικό Εορτασμό είναι καλύτερες. Να συνεχίσουμε όμως να προσέχουμε…
Χρόνια μας πολλά! Να χαιρόμαστε την όμορφη πατρίδα μας, την ελευθερία μας και την εθνική μας ανεξαρτησία! Να χαιρόμαστε την 28η Οκτωβρίου του 1940, τη μέρα που οι Έλληνες στρατιώτες, οι προπαππούδες μας, ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και εθνική ομοψυχία για το μέτωπο του πολέμου, για να συγκρουστούν, μια χούφτα άνθρωποι, με μια δύναμη του πανίσχυρου φασιστικού Άξονα. Και «αμυνόμενοι του πατρίου εδάφους» τα κατάφεραν! Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-1941 αποτέλεσε την πρώτη νίκη των αντιφασιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη, και προκάλεσε ύμνους προς τους Έλληνες από όλη την υφήλιο.
Δυστυχώς, ακολούθησε η Γερμανική Κατοχή με την τρομοκρατία, την πείνα και την απόγνωση να κυριαρχούν. Αλλά ταυτόχρονα, ξεπήδησαν από παντού οι πυρήνες της Αντίστασης στον ναζιστικό ολοκληρωτισμό.
Δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε όλα αυτά. Δεν πρέπει. Είναι θεμελιώδες δικαίωμά μας να ξέρουμε την ιστορία μας και να ενισχύουμε την ιστορική μνήμη. Γιατί, όπως είπε και ο νομπελίστας μας Γιώργος Σεφέρης: «Σβήνοντας κανείς ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνει κι ένα κομμάτι από το μέλλον». Κι εμείς το μέλλον μας το θέλουμε. Το θέλουμε καλύτερο, με περισσότερη ελευθερία, περισσότερη ισότητα, περισσότερο σεβασμό και αξιοπρέπεια στον άνθρωπο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα κι ευχαριστούμε θερμά, που στην προσπάθειά μας αυτή, σήμερα, θα μας βοηθήσουν με τον Πανηγυρικό της ημέρας τα παιδιά από το 1ο Λύκειο Αλίμου Νικόλαος Λέσσης, Σοφία Ρετάλη και Ειρήνη Τσιγγενοπούλου.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.