Άλιμος: Μάζεψαν 6.100 αποτσίγαρα από την παραλία
42,7 κυβικά λίτρα νερού σώθηκαν από μόλυνση που θα προκαλούσαν 6.100 αποτσίγαρα.
Αυτό είναι το πράσινο αποτύπωμα της δράσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.
Στον καθαρισμό της παραλίας συμμετείχαν πενήντα και πλέον εθελοντές, εργαζόμενοι της εταιρείας Revoil μετά από πρωτοβουλία της εταιρείας για την υλοποίηση αυτής της δράσης κοινωνικής προσφοράς με την συνεργασία της ΑΜΚΕ Gigaret Cycle που υλοποιεί πρόγραμμα συλλογής, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων και του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ethelon
Συγκεντρώθηκαν 700 λίτρα σκουπίδια μεταξύ των οποίων και τα αποτσίγαρα. Από την ποσότητα των αποτσίγαρων που θα ανακυκλωθεί αναμένεται να προκύψουν 2,13 κιλά λίπασμα και 3,9 κιλά πρώτη ύλη βιομηχανικού πλαστικού.
Οι εθελοντές, εργαζόμενοι της εταιρείας Revoil και οι οικογένειες τους, κατά τη διάρκεια της δράσης, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα #gopafree και το έργο της Gigaret Cycle, τους στόχους και τις ωφέλειες που προκύπτουν από την ανακύκλωση των αποτσίγαρων. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Αλίμου Ιωάννης Αντωνάκης που ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους καθώς και την εταιρεία Revoil για την δωρεά του ειδικού κάδου ανακύκλωσης αποτσίγαρων της Cigaret Cycle που τοποθετήθηκε στην είσοδο της παραλίας για την συλλογή των αποτσίγαρων και την προώθηση τους προς ανακύκλωση.

«Το έργο της Cigaret Cycle προχωρά με γοργούς ρυθμούς όχι μόνο στον τομέα της ανακύκλωσης αλλά και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ρύπανση που προκαλούν τα αποτσίγαρα στο Περιβάλλον και τους κινδύνους που ελοχεύουν για τα ζώα και τον άνθρωπο. Είμαστε χαρούμενοι για αυτές τις πρωτοβουλίες καθαρισμών δημόσιων χώρων και ευαισθητοποίησης των πολιτών από επιχειρήσεις που συμβάλλουν σε ένα έργο με κοινωνικά θετικό πρόσημο για όλους. Ελπίζουμε σύντομα ο Δήμος Αλίμου να έχει σε ακόμη περισσότερα σημεία ακόμη περισσότερους κάδους για την συλλογή των αποτσίγαρων», ανέφερε ο Διευθυντής της AMKE Cigaret Cycle, Γιώργος Σακελλαρίου.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.