Υψηλή η συμμετοχή στην έκτακτη αιμοδοσία του Δήμου Γλυφάδας
Σαράντα φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν κατά τη σημερινή έκτακτη αιμοδοσία την οποία πραγματοποίησε ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας. Δεκάδες συμπολίτες μας έδειξαν και πάλι έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στο συνάνθρωπο, σε μια εποχή που οι ανάγκες για αίμα είναι πολύ αυξημένες. Μια προσφορά ζωής, μοναδική και πολύτιμη, μια πράξη ανεκτίμητης αξίας. «Η κάθε προσφορά αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές. Ο αιμοδότης προσφέρει μόνο 10 λεπτά από το χρόνο του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει ο οργανισμός του. Το αίμα που δίνει αναπληρώνεται μέσα σε 10 λεπτά.

Η διαδικασία αυτή αποτελεί ύψιστη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, ενώ παράλληλα είναι ωφέλιμη και για τον ίδιο τον αιμοδότη, καθώς κινητοποιείται ο μυελός των οστών για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος. Είμαστε πολύ περήφανοι που οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται κάθε φορά με τόση προθυμία στο κάλεσμα για προσφορά αίματος και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι αυτό», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Αν και έκτακτη, η σημερινή αιμοδοσία είχε μεγάλη επιτυχία, γεγονός που οφείλεται στην υψηλή ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς», ανέφερε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που είχε τον συντονισμό της δράσης.

Η τράπεζα αίματος του Δήμου Γλυφάδας δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή στις 3 Οκτωβρίου 2014 -κατά την έναρξη της πρώτης θητείας του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου- και έκτοτε καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε αίμα, με ιδιαίτερη μέριμνα σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς, αιμορροφιλικούς, άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον και σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απαιτούνται ετησίως 600.000 μονάδες για την κάλυψη των αναγκών όλης της χώρας. Μόνο το 40% αυτών καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, γεγονός που καταδεικνύει την τεράστια αξία αυτής της προσφοράς.Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.