Τα θρυλικά πάρτι στην “Ανναμπέλλα”, στον Άγιο Κοσμά




Η Τζελσομίνα ανήκει στην ομάδα μιας μουσικής ιταλικής εισβολής, δηλαδή, των Ιταλών τραγουδιστών που ήρθαν στην Ελλάδα την δεκαετία του 1960 ή στις αρχές της δεκαετίας του 1970, και έκαναν καριέρα με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Στην κατηγορία αυτή γνωστότεροι είναι ο Τόνυ Πινέλι, ο Φέφε Αλιμπέρτι, και η Τζελσομίνα, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην χώρα μας για μεγάλο διάστημα. αλλά υπήρξαν και άλλοι που έμειναν λιγότερο ή ήταν περαστικοί, όπως ο Ρόκυ Ρόμπερτς και η Silva Grissi.

Η περίπτωση της Τζελσομίνας ξεχωρίζει. Η ιστορία της, είναι το success story ενός φτωχού και ορφανού από πατέρα κοριτσιού, που αφήνει τον τόπο του για να βρει κάπου αλλού καλύτερες μέρες.

Αναζητώντας την τύχη της, έφθασε στην Ελλάδα το 1971, έχοντας ελάχιστα χρήματα, πρόσφατα τότε χωρισμένη και με ένα μωρό (την Λούνα) στην αγκαλιά.

Κατόρθωσε γρήγορα να εμφανιστεί στα καλύτερα κλαμπ της Αθήνας. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο Τόνυ Πινέλι, ο οποίος βρισκόταν πριν από αυτήν στην Ελλάδα και την βοήθησε, εισάγοντάς την στα νυχτερινά και με πλούσια μεροκάματα μαγαζιά.



Η Τζελσομίνα δεν ήταν άνθρωπος που σκορπούσε το χρήμα. Οικονόμα και πανέξυπνη, αποδείχτηκε και πετυχημένη επιχειρηματίας. Αγόρασε το κλαμπ Ανναμπέλλα, και λίγο μετά, έγινε συνέταιρος του Μάκη Σαλιάρη στο κλαμπ Αυτοκίνηση.

Το πρώτο κλαμπ που δούλεψε η Τζελσομίνα ήταν η Ανναμπέλλα, όχι η παραλιακή, αλλά ένα κλαμπ με το ίδιο όνομα που βρισκόταν στην οδό Ακαδημίας, στο Κολωνάκι. Και τα δύο αυτά κλαμπ, τα είχε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Καραντάνης της γνωστής οικογενείας που ίδρυσε το πρώτο εργοστάσιο νερού στην Ελλάδα, με την επωνυμία «Πηγή Καραντάνης Α.Ε.»
Τα θρυλικά πάρτι στην Ανναμπέλλα
Από το 1974 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Τζελσομίνα είχε στην ιδιοκτησία της το παραλιακό κλαμπ Ανναμπέλλα. Εκεί, η πολυμήχανος ιταλίδα, διοργάνωσε απίθανα πάρτι προσελκύοντας τραγουδιστές, μοντέλα, δημοσιογράφους, σχεδιαστές μόδας ακόμη και συγγραφείς. Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ του Μανώλη Νταλούκα στο: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.