Ηλιούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από τις ληστείες σε περίπτερα και βενζινάδικα




Ο φόβος και ο τρόμος ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων, μίνι μάρκετ και περιπτέρων είχαν γίνει δυο άτομα, 28 και 30 ετών. Είχαν κάνει 14 ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά πριν από μερικές μέρες μπήκε τέλος στη δράση τους, όταν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών τους πέρασαν χειροπέδες.

Οι δυό τους είχαν συστήσει συμμορία και βραδινές ώρες ή ξημερώματα έκαναν ληστείες (14 έχουν ήδη εξιχνιαστεί). Το newsit.gr φέρνει στο φως βίντεο ντοκουμέντο από δυο ληστείες: μια σε περίπτερο στην Ηλιούπολη κι άλλη μια σε πρατήριο βενζίνης.

Σε ένα τρίτο βίντεο ντοκουμέντο, ο ένας από τους δράστες μπαίνει σε μίνι μάρκετ με το όπλο στα χέρια. Αλλά δεν έχει υπολογίσει την αντίδραση του υπαλλήλου, ο οποίος επιχειρεί να τον αφοπλίσει και αφού τον αιφνιδιάζει, το βάζει στα πόδια.

Οι δυο δράστες συνελήφθησαν το μεσημέρι της 31ης Αυγούστου σε Βύρωνα και Ηλιούπολη, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.



Δράστες είναι ένας 28χρονος αλλοδαπός και ένας 30χρονος Έλληνας. Δρούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και για να τρομάξουν τα θύματά τους χρησιμοποιούσαν ένα όπλο ρέπλικα και ένα μαχαίρι, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Πως δρούσαν
Η δράση τους είχε ξεκίνησε τουλάχιστον από τα μέσα Αυγούστου. Το modus operandi ήταν… απλό:

Βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες πήγαιναν μαζί, με μοτοσικλέτα που είχαν κλέψει, σε βενζινάδικα, μίνι μάρκετ ή περίπτωση που είχαν ήδη στοχοποιήσει.

Ο 30χρονος Έλληνας έμπαινε πρώτος προσποιούμενος τον πελάτη, κατοπτεύοντας το χώρο και την κατάλληλη στιγμή έβγαινε, κάνοντας σήμα στον αλλοδαπό να αναλάβει δράση.

Στη συνέχεια, ο 28χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, εισέβαλε στο χώρο αιφνιδιαστικά και με την απειλή πιστολιού ή μαχαιριού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους, μη διστάζοντας να ασκήσει σωματική βία και αφαιρούσε τις εισπράξεις του καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο Έλληνας παρείχε άμεση συνδρομή ως «τσιαλιαδόρος», παραμένοντας σε κοντινή απόσταση έξω από τα μαγαζιά που είχαν γίνει στόχοι.

Από τις έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο ρέπλικα, το μαχαίρι και μέρος του ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά τις ληστείες και μικροποσότητα χασίς.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 14 ληστείες και μια κλοπή μοτοσυκλέτας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης – newsit.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.