H Εθνική Λυρική Σκηνή έρχεται στον Άλιμο για τρεις δωρεάν βραδιές πολιτισμού




Από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής (Άλιμος, Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο) παρουσιάζουν τον «Λυρικό Νότο», ένα φεστιβάλ για όλους, με μουσικά παραμύθια, συναυλίες και ένα πολιτιστικό λεωφορείο γεμάτο εκπλήξεις. Το φεστιβάλ συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «Ρετρομάνια…» Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου 31) Ώρα έναρξης: 20:00

Ένα μουσικό ταξίδι του ελαφρού τραγουδιού μέσα στον χρόνο, που έχει επιμεληθεί ο Δαυίδ Ναχμίας, με τις νέες υπέροχες φωνές της Πένυς Μπαλτατζή, του Θάνου Πολύδωρα και της Χριστίνας Σαμαρά.

Ένα σπάνιο αφιέρωμα στην πιο τρυφερή και μελωδική περίοδο της ελληνικής μουσικής, από την αρχή του 20ου αιώνα ως τη δεκαετία του ‘50.



Τραγούδια που αγαπήσαμε και σιγοτραγουδάμε μέχρι σήμερα, των Αττίκ, Σουγιούλ, Χαιρόπουλου, Γιαννίδη, Σακελλάριου, Γιαννακόπουλου σε ρυθμούς Τάνγκο, Φοξ Τροτ, Σουΐνγκ, Βαλς. «Σκληρή Καρδιά», «Αναπνοή Μου», «Πάμε Σαν Άλλοτε», «Ραντεβού στην Αθήνα», «Τι Είν’ Αυτό Που Το Λένε Αγάπη», «Χθες Το Βράδυ Ονειρεύτηκα», «Όμορφη Αθήνα» κ.ά..

3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ«O θίασος Velatοura στην πλατεία» από την ομάδα μουσικού θεάτρου oper(o) Αύλειος Χώρος Επαγγελματικού Λυκείου Αλίμου (Πάτμου 1) Ώρα έναρξης: 19:30

Με κύριο άξονα τη μουσική και τα τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο της Ελλάδας, από τον 20ο αιώνα έως και σήμερα, ένας θίασος δρόμου ξεκινά μια άναρχη τελετή, κάτι ανάμεσα σε ιδιότυπη γιορτή και σε χαρούμενο μνημόσυνο. Ένα παιχνίδι συλλογικής μνήμης, μια συνειρμική διαδρομή που δεν εκκινεί από την παθητική νοσταλγία, αλλά από την απόλυτη ανάγκη για μια γιορτή στο ακατανόητο και αβέβαιο παρόν.

8, 9 & 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΠΕΡΑ «Όνειρο χειμωνιάτικης ημέρας»Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου 31)

Ώρα έναρξης 8 Οκτωβρίου : 19:00 9 & 10 Οκτωβρίου : 12:00 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

Σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας και τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους χώρους.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη στην είσοδο, στην έξοδο και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Σε συνέχεια του υπ. αριθμ. ΦΕΚ 4206/12-09-2021 τεύχος β΄, στο οποίο ορίζονται έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19, το Φεστιβάλ Λυρικός Νότος ανακοινώνει ότι οι χώροι των εκδηλώσεων θα λειτουργήσουν ως μεικτοί, για εμβολιασμένους, νοσήσαντες και για τα πρόσωπα που προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) 48 ωρών. Οι ως άνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από δώδεκα (12) ετών και άνω. Οι ανήλικοι από πέντε (5) έως έντεκα (11) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τελευταίου εικοσιτετραώρου.

Οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου (48 ωρών), καθώς και ταυτότητα ή διαβατήριο.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται μία ημέρα πριν

από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης αποκλειστικά μέσω της ticket services.

(https://www.ticketservices.gr/el/greek-national-opera/)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.