Γλυφάδα 1959 – Τα bungalows «Αστέρια» (VIDEO)
Βουβό έγχρωμο φιλμ 8mm – Αρχείο Ν. Αθανασόγλου

Το φιλμ ανοίγει με ένα πλάνο μέσα από το αυτοκίνητο που κινείται στη λεωφόρο Συγγρού με κατεύθυνση τη Γλυφάδα.Αμέσως μετά βρισκόμαστε στο φημισμένο θέρετρο της εποχής «Αστέρια» στη Γλυφάδα, που αποτελούνταν από bungalows σχεδιασμένα από φημισμένους αρχιτέκτονες της εποχής (Εμμανουήλ Βουρέκας, Αντώνης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας, Περικλής Σακελλάριος, Προκόπης Βασιλειάδης).

Η έκταση ανήκε στον «Αστέρα». Βλέπουμε διαδοχικά πλάνα ανθρώπων που ποζάρουν στην κάμερα και χαμογελάνε, ενός ηλικιωμένου, μιας παρέας όλων των ηλικιών, ενός αγοριού και μιας παρέας νεαρών κοριτσιών, με κάποιους απ’ αυτούς να χαιρετάνε τον κινηματογραφιστή και να κατευθύνονται προς το μέρος του. Έπειτα δυο άντρες παίζουν τάβλι ενώ ένας όρθιος παρακολουθεί το παιχνίδι. Οι γυναίκες της παρέας, που είναι καθισμένες σ’ ένα τραπέζι, χαμογελάνε στον φακό. Το φιλμ κλείνει με μια γυναίκα σ’ έναν ολάνθιστο κήπο να περπατάει προς τον κινηματογραφιστή χαιρετώντας τον μ’ ένα λουλούδι.

✅ Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ: http://www.aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html…✅ Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!https://www.youtube.com/channel/UCRJv70kZPMU8ctHMZvGf_ZQΔιαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.