Επίσκεψη Θεοδωρικάκου σε Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο: Επιπλέον 100 περιπολικά και 1026 αστυνομικοί στις γειτονιές της Αττικής
Την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής με 1.026 αστυνομικούς και 100 περιπολικά, ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στο Α.Τ Καλλιθέας.

“Από την 1η Νοεμβρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά για περιπολίες τη νύχτα” είπε ο υπουργός “12-6 τη νύχτα θα περιπολούν στις γειτονιές. Από τη Δευτέρα ξεκινά πρόσθετη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων με 1.026 άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ».


Στο κέντρο των εξελίξεων ο Άλιμος: Σύνοδος για το μεταναστευτικό της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι αστυνομικοί θα είναι τελειόφοιτοι της σχολής Αστυφυλάκων. Ενδεικτικά το Τμήμα της Καλλιθέας, το οποίο επισκέφθηκε νωρίτερα το πρωί, ο υπουργός, αναμένεται να ενισχυθεί με 25 αστυνομικούς και ένα περιπολικό για τις νυχτερινές ώρες.

Η επίσκεψη εντάσσεται στις σχεδόν καθημερινές επαφές που έχει ο κ. Θεοδωρικάκος με στελέχη του σώματος και δημάρχους προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε υπηρεσία αλλά κυρίως τα προβλήματα των πολιτών σε σχέση με την ασφάλεια και την εγκληματικότητα. Μετά την Καλλιθέα ο υπουργός επισκέφθηκε το ΑΤ Παλαιού Φαλήρου όπου ανήγγειλε την ενίσχυση του ΑΤ με 20 αστυνομικούς και ένα περιπολικό για τις νυχτερινές ώρες.

H δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου σε εκπροσώπους του Τύπου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας:

“Από την πρώτη μέρα κοντά στα Αστυνομικά Τμήματα, στις γειτονιές, στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στη συνέχεια σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι πολίτες μας ζητούν ασφάλεια, να είναι και να νιώθουν ασφαλείς και για αυτό ζητούν και δικαίως, πολύ περισσότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές.

Σήμερα είμαστε εδώ στην Καλλιθέα και ανακοινώνουμε ότι, από 1η Νοεμβρίου αυξάνουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά της ελληνικής αστυνομίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τα οποία από τις 12:00 τη νύχτα έως 6:00 το πρωί θα περιπολούν στις γειτονιές ώστε να συμβάλλουν στο αίσθημα ασφάλειας.

Αυτό γίνεται πράξη, διότι από τη Δευτέρα ξεκινάει η πρόσθετη στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής με 1.026 άντρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι 306 αγόρια και κορίτσια που τελειώνουν τη Σχολή Αστυφυλάκων και ορκίζονται αυτή την Κυριακή, οι οποίοι θα διατεθούν στο σύνολό τους στα Αστυνομικά Τμήματα και ένας μικρός αριθμός στα Μ.Α.Τ. και στην Τροχαία, καθώς και 720 Δόκιμοι που μέσα στο μήνα, προς το τέλος του μήνα, θα πάνε στα Αστυνομικά Τμήματα.

1026 περισσότεροι άντρες και γυναίκες στα Αστυνομικά Τμήματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. 100 στελεχωμένες περιπολίες ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας. Ασφάλεια για όλους, Ασφάλεια παντού”.

Στη συνέχεια ο Τάκης Θεοδωρικάκος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου. Στο Δημαρχείο είχε ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο και στελέχη του Δήμου.

Ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέπτυξε και ανέλυσε  τον κεντρικό στόχο της πολιτικής  του, δηλαδή την ασφάλεια όλων των πολιτών, καθώς και τη προστασία της ζωής και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου, που  προάγουν τη φιλική διάθεση των πολιτών απέναντι στην Αστυνομία και στο έργο της.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, ανακοίνωσε την ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού τμήματος Παλαιού Φαλήρου με 20 άνδρες και γυναίκες  αστυνομικούς καθώς και την ενίσχυση των νυχτερινών περιπολιών στην πόλη με ένα επιπλέον περιπολικό. Ζήτησε επίσης την συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με τις υπηρεσίες της Ελληνικής  Αστυνομίας προκειμένου από κοινού να καταγράφονται και να αντιμετωπίζονται φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων έχουν πολύ καλύτερη εικόνα για αυτό το σοβαρό θέμα, σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη της  βελτίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου στο κέντρο και στις γειτονιές του Παλαιού Φαλήρου και ανέλυσε  την κατάσταση και την εικόνα της πόλης όσον αφορά τα θέματα αστυνόμευσης και έννομης τάξης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της παραβατικότητας που παρατηρείται στο παραλιακό μέτωπο και στην ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος ενώ ευχαρίστησε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις σημαντικές σημερινές ανακοινώσεις του που αφορούν την πόλη.  Αναφέρθηκε επίσης στην άψογη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και την Τροχαία Καλλιθέας  και  ζήτησε την κατά τακτά χρονικά διαστήματα επανάληψη της σημερινής  σύσκεψης, προκειμένου να αποτιμάται η κατάσταση και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X