Δήμος Αλίμου: “Η ζωή είναι ωραία” – Σεπτέμβριος 2021




«Διαβάτη δεν υπάρχει δρόμος, ο δρόμος γίνεται βαδίζοντας» Antonio Machado, Ισπανός ποιητής

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση του Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.
Από τον Αύγουστο μπορεί να έμειναν μόνο οι τελευταίες ζέστες και τα χρυσά ηλιοβασιλέματα, όμως αυτόν τον Σεπτέμβρη επιστρέφουμε στους καθημερινούς μας ρυθμούς πιο «ελεύθεροι» και αισιόδοξοι. Με την πόλη να έχει γεμίσει τέχνη και ομορφιά ξανά και τους περισσότερους πολιτιστικούς χώρους να λειτουργούν και να μας υποδέχονται μαζί με τους καλλιτέχνες που διψούν και πάλι να «ενωθούν» μαζί μας μέσα από κάθε είδους τέχνη. Όλοι μαζί θα φέρουμε τις καλύτερες μέρες!
Φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις ισχύουν αυστηρά  τα μέτρα προστασίας, όπως η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή των άλλων απαιτούμενων εγγράφων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους αλλά και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.
Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι πίσω στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

Καλό Φθινόπωρο με προσοχή, ασφάλεια κι ελπίδα!

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 π.μ. – 21:00
Επισκεφτείτε το illustradays, το πρώτο φεστιβάλ εικονογράφησης στην Ελλάδα!
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»



Φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στην εικονογράφηση (illustration) και το εικονογραφημένο βιβλίο αποκτά πλέον η Ελλάδα. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε κάθε ηλικία και, φυσικά, σε ολόκληρη την καλλιτεχνική κοινότητα. Το illustradays, μια χρωματιστή και δημιουργική γιορτή, έχει σαν βάση την Αθήνα, αλλά παίρνει την έμπνευσή του από ολόκληρο τον κόσμο.
To illustradays ξεκινά το ταξίδι του από το Sarmede, ένα μικρό χωριό στην περιοχή της Βενετίας, που είναι πλέον γνωστό ως το χωριό των παραμυθιών. Κι αυτό, γιατί φιλοξενεί την Le immagini della fantasia, μια μοναδική διεθνή έκθεση εικονογράφησης που γίνεται εκεί τα τελευταία 38 χρόνια. Μαζί με αυτή, το κοινό έχει την ευκαιρία να δει ακόμα δυο εκθέσεις,  να συμμετάσχει σε συμπεριληπτικά εργαστήρια για κάθε ηλικία, στα illustralabs, να παρακολουθήσει ομιλίες από επαγγελματίες εικονογράφους για τους τρόπους με τους οποίους προσεγγίζουν τη δουλειά τους, τα illustratalks, και πολλές ψηφιακές, φυσικές και διαδραστικές εμπειρίες.

3 – 12 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 π.μ. – 21:00 όλες τις ημέρες

Δωρεάν είσοδος

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο illustradays.gr

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 21:00
«Πάμε μια βόλτα..» με τη Μαρίζα Ρίζου
City Garden Festival – Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου

Αναμφίβολα, η Μαρίζα Ρίζου αποτελεί μία από τις παρουσίες που ξεχώρισαν στη νέα γενιά του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Από συναυλία σε συναυλία εμπλουτίζει την performance της με νέο υλικό και κάθε της πρόγραμμα είναι φτιαγμένο με αγάπη και τρέλα, γεμάτο με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, παλιότερα, καινούργια, διασκευές, πρόζα, αστείρευτη ενέργεια και φυσικά διάδραση!

Θα ακούσετε κιθάρες, πιάνο, hammond, τζουράδες, νταούλια και διάφορα άλλα στο ‘‘Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια’’, στο  ‘‘Μηδέν’’, στο ‘‘Καίγομαι’’ και στο ‘‘Ζητάτε να σας πω’’, αλλά βέβαια και στο ‘‘Πετάω’’, στο ‘‘Είναι μικρή η ζωή’’, αλλά και στα πιο καινούργια ‘‘Κάποιος να με σύρει’’, ‘‘Πάμε πιο πέρα’’ και ‘‘Πόσο Βλάκας’’.

Με ανοιχτή καρδιά και λαχτάρα θα απολαύσουμε μια μοναδική  βραδιά!

Τιμή εισιτηρίου: 15€

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας μέσω του συνδέσμου:
https://www.viva.gr/tickets/music/city-garden/mariza-rizou/

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στις 21:00
«Ορέστης» του Ευριπίδη

Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Ο Γιάννης Κακλέας καταθέτει την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη. Ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό, που δεν σταματά να θέτει συνεχώς ερωτήματα για τις σχέσεις των γενεών και των φύλων, της κοινωνικής συνοχής και της επιβίωσης των νέων σ’ έναν κόσμο που καθορίζεται από παράγοντες έξω από τους ίδιους.
Στον «Ορέστη» ο Ευριπίδης πιάνει το νήμα του μύθου των δύο αδερφών, του Ορέστη και της Ηλέκτρας, αμέσως μετά τη δολοφονία της Κλυταιμνήστρας, για να τον φέρει πιο κοντά στα ανθρώπινα μέτρα και να μιλήσει για την επιβίωση των νέων σ’ έναν κόσμο που καθορίζεται από συνθήκες που τους ξεπερνούν. Βυθίζει τους ήρωες του στο σκοτάδι της θλίψης, της απελπισίας και της απόγνωσης αναζητώντας το Φως, την Αλήθεια και την Αυτογνωσία.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Πρωταγωνιστεί ο Άρης Σερβετάλης

Τιμή εισιτηρίου: 17€

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας μέσω του συνδέσμου:
https://www.viva.gr/tickets/music/festivalstayros-ksarxakos-200-xronia-dhmotiko-tragoydi/

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 21:00
«Θέλει Αρετή και Τόλμη το … Τραγούδι» με τον Σταύρο Ξαρχάκο
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης και μαέστρος Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δράσεων που προβάλλουν τη σημασία και τη διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής παράδοσης.
Πρόκειται για τρεις μουσικούς κύκλους που ο καθένας περιέχει συμβολικά 21 τραγούδια με σημείο αναφοράς την παράδοση του δημοτικού μας τραγουδιού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δυναμική της μουσικής παράδοσης σε σχέση με το σήμερα, επιβεβαιώνοντας ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών εξακολουθεί να μας αφορά και να εμπνέει τη σύγχρονη μουσική εκτέλεση και δημιουργία.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στα Μουσικά Σχολεία Παλλήνης και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Υποτροφίας «Σταύρος Ξαρχάκος».

Ερμηνεύει η Ηρώ Σαΐα
Συμμετέχει 11μελής ορχήστρα
Διευθύνει την ορχήστρα ο Σταύρος Ξαρχάκος

Τιμή εισιτηρίου: 15€ – 40€

Οι πόρτες ανοίγουν: 20.00

Έναρξη: 21.00

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας μέσω του συνδέσμου:
https://www.viva.gr/tickets/music/festivalstayros-ksarxakos-200-xronia-dhmotiko-tragoydi/

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 π.μ. – 19:00
με υποχρεωτική κράτηση
H αυθεντική Έκθεση Body Worlds για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού)

Πειραιώς 254, Ταύρος

Tα εκθέματα Body Worlds είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις που παρουσιάζονται σε όλον τον κόσμο. Πρωτοεμφανίστηκαν στο Τόκιο το 1995, προσελκύοντας περισσότερους από 50 εκατομμύρια επισκέπτες σε περισσότερες από 140 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Το Body Worlds διαθέτει πραγματικά ανθρώπινα σώματα που έχουν διατηρηθεί μέσω «πλαστινοποίησης», μίας μεθόδου διατήρησης του ιστού του σώματος που εφευρέθηκε τη δεκαετία του 1970.
Ο πρωταρχικός στόχος των δημιουργών της έκθεσης, Δρ. Angelina Whalley και Δρ. Gunther von Hagens, είναι η πρόληψη και η περίθαλψη της ανθρώπινης υγείας. Οι εκθέσεις Body Worlds σχεδιάστηκαν για να εκπαιδεύσουν το κοινό σχετικά με τις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και να δείξουν τις επιπτώσεις του υγιεινού και του ανθυγιεινού τρόπου ζωής. Έχουν ως στόχο να εμπνεύσουν τους επισκέπτες να συνειδητοποιήσουν την ευθραυστότητα του σώματός τους, να ενισχύσουν την αίσθηση της ατομικής υγείας, να δείξουν τις δυνατότητες και τα όρια του σώματος και να θέσουν το ζήτημα του νοήματος της ζωής.

Τιμή εισιτηρίου: 6€

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας μέσω του συνδέσμου:
https://www.viva.gr/tickets/museum/ellinikos-kosmos/bodyworlds/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.