Βίντεο ντοκουμέντο με τον hi tech κλέφτη των 12 δευτερολέπτων – Πώς «άνοιγε» τα αυτοκίνητα




Τέλος στη δράση ενός… hi tech κλέφτη, ο οποίος με τη χρήση μιας εξειδικευμένης ηλεκτρονικής συσκευής απέτρεπε το κλείδωμα των αυτοκίνητων και άρπαζε κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα, έβαλαν οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς.

Ο 53χρονος Μαροκινός, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε μια καταδικαστική απόφαση, αλλά κι ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές, «χτυπούσε» κυρίως πρωινές και μεσημεριανές ώρες και σε πολυσύχναστους δρόμους της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας.

Καρέ – καρέ η δράση του κλέφτη
Μόλις οι οδηγοί κατέβαιναν από τα οχήματά τους, τότε ο δράστης πλησίαζε το όχημα, αφού πρώτα είχε χρησιμοποιήσει την ηλεκτρονική συσκευή (τηλεχειριστήριο) με την οποία απέτρεπε την ασφάλεια των οχημάτων, τις πόρτες των επιβατών, αλλά και τα πορτμπαγκάζ, χωρίς οι οδηγοί να καταλαβαίνουν το παραμικρό.

Φυσικά αφαίρεσε κι αντικείμενα από ανασφάλιστα οχήματα, καθώς οι οδηγοί τους δεν τα κλείδωναν αφού θα επισκέπτονταν για λίγα δευτερόλεπτα κάποιο κατάστημα.



Στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, αποτυπώνονται δύο κλοπές του 53χρονου. Στην πρώτη ο δράστης που βλέπει τον οδηγό ενός αυτοκινήτου να κατεβαίνει από αυτό, περιμένει για λίγο να απομακρυνθεί και αμέσως βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του. Με το τηλεχειριστήριο μπλοκάρει το κλείδωμα του αυτοκινήτου και στη συνέχεια ανοίγει την πίσω πόρτα του οχήματος, αφαιρεί μια τσάντα και εξαφανίζεται. Η όλη επιχείρηση διήρκησε μόλις 12 δευτερόλεπτα

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και σε ακόμα μία περίπτωση. Αυτή τη φορά θύμα είναι μια γυναίκα. Ο δράστης με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής συσκευής ξεκλειδώνει το πορτμπαγκάζ του οχήματος και αφαιρεί και πάλι μια τσάντα. Ο 53χρονος είχε πραγματοποιήσει εννέα «χτυπήματα» με το πιο επικερδές από αυτά να του αποφέρει κοσμήματα αξίας 140.000 ευρώ, τα οποία ανήκαν σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Έτσι συστήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, οι οποίοι κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε εξειδικευμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός και συγκεκριμένα δύο τηλεχειριστήρια, με τη χρήση των οποίων «άνοιγε» τα αυτοκίνητα όταν οι ιδιοκτήτες τους αποβιβάζονταν. Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης – newsit.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.