Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη Δημήτρη Καλογιάννη (VIDEO)




H Δήμητρα είχε εξαφανιστεί από το Δρομοκαΐτειο στις 6 Απριλίου και στις 9 του ίδιου μήνα εντοπίζεται νεκρή στο Φαληρικό Δέλτα, μετά από τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη.

Παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας να ενεργοποιηθεί το Silver Alert, αυτό τελικά γίνεται στις 25 Μαΐου, χωρίς αποτέλεσμα. Η σορός της Δήμητρας βρισκόταν στο νεκροτομείο του Τζάνειου Νοσοκομείου. Ακόμη και τότε, κανείς δεν ειδοποιεί τις Αρχές, με αποτέλεσμα η Δήμητρα να ενταφιαστεί μόνη ως σορός αγνώστων στοιχείων.

Οπως τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας: «Η σορός από 9 Απριλίου θα μπορούσε να έχει τακτοποιηθεί και να έχει ξεκινήσει η αναζήτηση της οικογένειας».

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ – «Δεν φοβάμαι το μέλλον»
Η δύσκολη ζωή της Δήμητρας είχε αποτυπωθεί στα τέλη του 2020 στην ταινία-ντοκιμαντέρ της φωτογράφου και κινηματογραφίστριας, Τζέλης Χατζηδημητρίου με τίτλο «Mr. Dimitris and Mrs. Dimitroula» που είχε κάνει αφιέρωμα για τη ζωή της.



Σε αυτό η Δήμητρα μιλάει για τη ζωή της. Τα όσα λέει είναι γροθιά στο στομάχι.

Ενδεικτική είναι η απάντησή της στην ερώτηση «νιώθεις αν χρειαστείς κάτι ότι έχεις κάποιον δίπλα σου»;

Κανείς δεν με βοήθησε. Ούτε τα αδέρφια μου. Κανένας. Μόνος μου τα πέρασα όλα τα δύσκολα. Δεν κρατάω σε κανέναν κακία. Απλά δεν τους θέλω στη ζωή μου.
Όταν μεγαλώσεις τι θα κάνεις;
Εντάξει. Δεν φοβάμαι το μέλλον. Δεν έχω ούτε άγχος, ούτε ανασφάλειες

Σε άλλο σημείο, όταν την ρωτούν « Άνθρωπος δεν σου λείπει;» εκείνη απαντά αφοπλιστικά « Άνθρωπος αληθινός μου λείπει».

«Νιώθεις άντρας ή γυναίκα;» την ρωτούν σε άλλο σημείο. «Γυναίκα» ήταν η απάντηση, «και το όνομά μου είναι Δημήτρης». «Τι να πω; Δήμητρα; Δεν αλλάζει τίποτα. Το ρόδο, όπως και να το πεις, είναι ρόδο».

Το τραγικό τέλος
Οι εργαστηριακοί έλεγχοι επιβεβαίωσαν ότι το άτομο, που είχε πέσει θύμα τροχαίου στις 9 Απριλίου, είναι η Δήμητρα της Λέσβου.

Στις 25 Μαΐου η γραμμή ζωής Silver Alert ενεργοποίησε το κοινωνικό συναγερμό. Υπήρξαν 3.752 τηλεφωνικές κλήσεις, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν. Η 65χρονη πριν την εξαφάνιση είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για μικρό χρονικό διάστημα. Η πορεία της υγεία της βελτιώθηκε προσωρινά και για το λόγο αυτό πήρε εξιτήριο. Στην συνέχεια όμως μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο. Εκεί αφού παρέμεινε για δέκα ημέρες στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Στις αρχές Ιουνίου στάλθηκαν φωτογραφίες του ατόμου, που είχε χάσει τη ζωή του στο τροχαίο της 9ης Απριλίου από τις αστυνομικές αρχές της Καλλιθέας στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής. Εκεί κλήθηκε ο αδερφός του Δημήτρη Καλογιάννη, Παναγιώτης ο οποίος και είδε το οπτικό υλικό και υποστηρίζει ότι πρόκειται για τον αδερφό του.

«Με φώναξαν στο Αστυνομικό τμήμα Καλλονής για να δώσω μια κατάθεση και μου έδειξαν τέσσερις φωτογραφίες. Είμαι πολύ σίγουρος ότι είναι ο Δημήτρης, είχε τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Το πρόσωπο του νεκρού ατόμου που μου έδειξαν δεν ήταν παραμορφωμένο. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε και το dna για να είμαστε 100% σίγουροι», δήλωσε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.