Σημαντική επιτυχία στον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2021 για δύο παιδιά από τα Νότια Προάστια




Δύο παιδιά από τα Νότια Προάστια σημείωσαν πρόσφατα μία σημαντική επιτυχία στον 26ος Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2021 (Φ15/96092/Δ2/21-07-2020/ΥΠΑΙΘ), για την οποία, πιστεύω, πως αξίζουν τη μνεία μας.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Σκούπα (3η θέση),  κάτοικο Ελληνικού, μαθητή της Α’ τάξης Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αλίμου και τη Βασιλική Νείλα (5η θέση) κάτοικο Ηλιούπολης και μαθήτρια της Α’ τάξης του 3ου ΓΕΛ Ηλιούπολης.

Οι δύο αυτοί μαθητές μαζί με του υπόλοιπους που κατέλαβαν τις πέντε (5) πρώτες θέσεις (βλ. τον παρακάτω πίνακα) θα αποτελέσουν την Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 14η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής που θα διεξαχθεί στο διάστημα 10-25 Νοεμβρίου 2021 στην Κολομβία, δυστυχώς αποκλειστικά διαδικτυακά λόγω COVID-19.

Σημειώνεται ότι ο 26ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής διεξήχθη σε τρεις (3) φάσεις («Αρίσταρχος», «Ίππαρχος», «Πτολεμαίος») ξεκινώντας τον Δεκέμβριο 2020. Οι δύο πρώτες φάσεις ήταν αποκλειστικά διαδικτυακές λόγω COVID-19, ενώ η τελευταία ήταν δια ζώσης και έλαβε χώρα στον Βόλο 3-4 Ιουλίου 2021 και διήρκεσε συνολικά 9 ώρες.



Κατά τη διάρκεια μίας ιδιαίτερης χρονιάς, τα παιδιά αυτά, αλλά και όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που έλαβαν μέρος στον παραπάνω, αλλά και σε άλλους διαγωνισμούς, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις όποιες (πολλές) δυσκολίες με υπομονή, επιμονή, μεγάλη θέληση και τεράστια προσπάθεια προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους που αφορά στην αγάπη τους για τη γνώση, την επιστήμη και το Σύμπαν που μας φιλοξενεί.

Ας εμψυχώσουμε λοιπόν τα παιδιά μας και ας τους δείξουμε ότι αναγνωρίσουμε τον αγώνα τους, συνοδεύοντάς τους με μια ευχή για «καλή επιτυχία» στην προσπάθειά τους που συνεχίζεται αδιάκοπα προκειμένου να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να κάνουν όλους εμάς υπερήφανους για ακόμα μία φορά.                 

Τέλος θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στην εθελοντική ομάδα προετοιμασίας της e-class Αστρονομίας του Ομίλου Αστρονομίας Πάτρας «Ωρίων» που στήριξε τα παιδιά αφιλοκερδώς καθ’ όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού και θα συνεχίζει να τα στηρίζει μέχρι το πέρας της Ολυμπιάδας, καθώς και την Εταιρία Αστρονομίας Βόλου που διοργάνωσε τον σχετικό Διαγωνισμό και θα υποστηρίξει την Ολυμπιακή Ομάδα πριν και κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας. Σωτήριος Σκούπας, Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, PhD, MEng, CEng, MRINAΙωάννης Νείλας, Φυσικός, Επίκουρος Καθηγητής Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.