Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος




Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεοδοσιάδη, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, πέθανε το πρωί του Σαββάτου, σε ηλικία 65 ετών.

Είχε μια μακρά πορεία στο θέατρο, έχοντας παίξει σημαντικούς ρόλους σε όλα τα είδη θεάτρου, από Αρχαία Τραγωδία, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Γκόγκολ, Τσέχωφ, Ζολά και Λόρκα, μέχρι Ζαν-Πολ Σαρτρ, σύγχρονο αμερικανικό δράμα αλλά και νεότερο ελληνικό δράμα και κωμωδία. 

Ο ηθοποιός έχει υπηρετήσει το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο στα σημαντικότερα ελληνικά θέατρα όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης, το Ανοιχτό Θέατρο, το Θέατρο Αμόρε, το Θέατρο Πόρτα και πολλά άλλα μεγάλα θεατρικά σχήματα.

Στην τηλεόραση, επαιξε σε πολλές ελληνικές σειρές, ενώ είχε συμμετάσχεις και σε πολλές ταινίες. Επίσης, είχε χαρίσει τη φωνή του σε χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.



Σε συλλυπητήριο μήνυμα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη αναφέρει τα εξής:

«Με τη μορφή και τη φωνή που απέπνεαν οικειότητα, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος υπηρέτησε επί δεκαετίες με το ταλέντο και την παιδεία του, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Εύπλαστος και προσαρμοστικός ηθοποιός, έχοντας υπηρετήσει σχεδόν όλα τα είδη του θεατρικού λόγου, υπήρξε από τους ηθοποιούς εκείνους, που είναι απαραίτητοι για την επιτυχία μιας παράστασης, σε κάθε έκφραση της υποκριτικής.

»Από την αρχαία τραγωδία, μέχρι τη μεταγλώττιση ταινίας κινουμένων σχεδίων, έδειξε τον ίδιο επαγγελματισμό, την ίδια συνέπεια, την ίδια αποτελεσματικότητα. Αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους του, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος θα λείψει από το ελληνικό θέατρο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του».

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας  ταλαντούχος ηθοποιός, ένας πολύ νέος άνθρωπος, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Από τους σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ”κουβάλησε” στις σκηνές των θεάτρων, στα πλατό του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, στα στούντιο της μεταγλώττισης, με τον ίδιο σεβασμό,  το ταλέντο του και όλη την σημαντική θεατρική εμπειρία των εμβληματικών θεατρικών χώρων της σύγχρονης Ελλάδας, απ’όπου και πέρασε.Όσοι δούλεψαν μαζί του  στο Ανοιχτό Θέατρο, στο Θέατρο Αμόρε, στο ΚΘΒΕ, στο θέατρο Πόρτα ή αργότερα στις τηλεοπτικές σειρές, μιλούν για έναν σεμνό, γλυκό αφοσιωμένο εργάτη της Τέχνης. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους του, στους συνεργάτες του» δήλωσε σχετικά η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου.

Η ανάρτηση του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα:

“Με απέραντο πόνο και θλίψη συγκλονισμενος εμαθα μολις τωρα τον χαμό του αγαπημένου μου φίλου,του λατρευτου σε πολλες δουλειες συνεργατη στο Ανοιχτο Θεατρο του Γιωργου Μιχαηλίδη,του σπουδαιου ηθοποιου, του αθόρυβου καλλιτεχνη, του φιλοσοφημένου ανθρώπου, του συνεπους εργάτη του θεάτρου, του φιλότεχνου,του σπουδαιου οικογενειάρχη … Κωστα μου παλαιψες τεσσερεις μήνες και φευγεις τοσο νωρίς απο κοντα μας.. Θα μας λειψεις. Θα μας λειπει το σπουδαιο ταλεντο σου, το χιουμορ σου, η φωνή σου που εντυσε τόσους ηρωες που λατρεψαν τα παιδια στις μεταγλωττισεις.. Θα μας λειπει ενας σημαντικός ηθοποιος που ειχε την στόφα των μεγαλων σπουδαίων του παρελθόντος . ΜΕ ΤΙΜΗΣΕ Η ΦΙΛΙΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ.. Η εξοδιος ακολουθια θα γινει εκτός Αθηνων σε στενό οικογενειακό κυκλο κι αντι στεφανων στην μνημη του Κωστα Τριανταφυλόπουλου,οποιος επιθυμει ενισχύει το Ταμείο αλληλοβοηθείας του σωματείου ελλήνων ηθοποιών”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.