Πέθανε ο νεωκόρος στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου




Ένας σπουδαίος συμπολίτης μας αναχώρησε σήμερα το πρωϊ για την αγκαλιά των Αγγέλων. Ο Βασίλειος Καίσαρης άφησε σήμερα το πρωϊ την τελευταία του πνοή στο γραφείο του στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου. Ο Κύρ Βασίλης είναι ο άνθρωπος που υπηρέτησε το Κοιμητήριο είτε ως νεοκόρος στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου και Παύλου, είτε ως φύλακας. Πρωϊ και απόγευμα, αργίες και εορτές, ήταν πάντα παρών να εξυπηρετήσει τους πονεμένους συμπολίτες μας, να υποστηρίξει τους φτωχούς αδελφούς, να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία και να σταθεί αρωγός σε κάθε συμπάσχοντα άνθρωπο.

Παράδειγμα συνέπειας, αγαθότητας, τιμιότητας και συνέπειας. Πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός και κυρίως ευπατρίδης πολίτης. Γεννήθηκε το 1947 στην Γούβα της Αθήνας, βέρος Αθηναίος, κάτοικος Παλαιού Φαλήρου από το 1965 στην περιοχή της Πικροδάφνης. Προερχόταν από αστική οικογένεια, αφού ο πατέρας τους είχε βιομηχανία Παπουτσιών η οποία καταστράφηκε κατά τον πόλεμο και τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν. Έμπορος αρχικά, ναυτικός μετέπειτα και επιχειρηματίας αργότερα, διαχειριστής σε επιχειρήσεις εστίασης, καταπιάστηκε με πολλές εργασίας, αλλά η ακραία τιμιότητά του δεν του επέφερε ποτέ χρήματα. Ακολούθησε τον δρόμο της αρετής και για αυτόν ήταν περήφανος.

Εργάστηκε στις εταιρείες κοινωνικής εξυπηρέτησης και για αρκετά χρόνια ασκούσε τα καθήκοντα του νεοκόρου και του φύλακα στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου εθελοντικά. Ήταν μάχιμος, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε μέχρι την τελευταία στιγμή και απεβίωσε πάνω στο καθήκον, εκεί στο γραφείο του κοιμητηρίου που υπηρέτησε με αυταπάρνηση. Δεν υπάρχει φαληριώτης που να πέρασε από το Κοιμητήριο και να μην είχε να πει έναν καλό λόγο για τον Κύρ Βασίλη. Πριν έναν χρόνο αποδήμησε στην αγκαλιά των αγγέλων και σύζυγός του Άννα Σκιαδοπούλου από τη Ζάκυνθο που έζησαν μαζί για 40 χρόνια. Ήταν θέλημα Θεού να την ανταμώσει σύντομα. Αιωνία η μνήμη φίλε Βασίλη. Σε ευχαριστούμε για όλα. Καλό Παράδεισο. καλή αντάμωση. Δρ Παύλος Καρούσος.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.