Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσε όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής σε Κερατέα και Βίλια
Στα μέτωπα της φωτιάς σε Κερατέα και Βίλια, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής έδωσε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες,  συνεπικουρώντας και συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής, ακολουθώντας σχετικές οδηγίες της.

Στα μέτωπα της φωτιάς βρισκόταν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ο οποίος ενημερωνόταν συνεχώς για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Ειδικότερα έμφαση έχει δοθεί στο μέτωπο των Βιλίων όπου εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής, οι προσπάθειες κατάσβεσης έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας. Τόσο στην Κερατέα, όπου η φωτιά είναι σε ύφεση όσο και στα Βίλια επιχειρούν πάνω από 30 υδροφόρες, χωματουργικά-σκαφτικά μηχανήματα και μικρά κατασβεστικά οχήματα της Περιφέρειας, τα οποία συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης και παράλληλα στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και στον καθαρισμό των δρόμων, όπου απαιτείται. 

Την ευθύνη συντονισμού των επιχειρήσεων της Περιφέρειας έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης ο οποίος βρισκόταν διαρκώς στα μέτωπα της φωτιάς μαζί με τον κ. Πατούλη, ενώ την εξέλιξη της φωτιάς σε Κερατέα και Βίλια παρακολουθούσαν επιτόπου οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Πέππας και Λ. Κοσμόπουλος, αντίστοιχα. Τους κυρίους Πατούλη και Κόκκαλη συνόδευε και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ν. Σταθόπουλος και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.Στα δύο μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται και δεκάδες εθελοντές, με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών αλλά και την παροχή βοήθειας στη διαδικασία των προληπτικών εκκενώσεων συγκεκριμένων περιοχών.

Σημειώνεται πως υδροφόρες της Περιφέρειας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων από την Πυροσβεστική και τις τοπικές αρχές, παραμένουν σε επιφυλακή σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια, αλλά και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για τον ανεφοδιασμό του Ρώσικου πυροσβεστικού αεροσκάφους. Παράλληλα βρίσκονται, για προληπτικούς λόγους, σε κάθε πυροσβεστικό σταθμό της Αττικής, όπου υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επιπρόσθετα η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει 3 λεωφορεία, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία εκκενώσεων περιοχών, εάν απαιτηθεί.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει:

«Η Περιφέρεια είναι παρούσα και ακολουθώντας τις οδηγίες της Πυροσβεστικής συνδράμει και επικουρεί το έργο της όπου της ζητείται, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών.

Η κατάσταση στα Βίλια είναι δύσκολη καθώς λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν είναι εύκολο να επιχειρούν τα επίγεια μέσα και το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει. Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής όλο το βράδυ έδωσε σκληρή μάχη με τις φλόγες και συνεχίζει να συνδράμει, μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. Στόχος μας να προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών.

Σ΄αυτό το σημείο θα ήθελα να υπογραμμίσω τη σημασία να διερευνηθούν και να εξεταστούν εξονυχιστικά, οι σοβαρές καταγγελίες που έγιναν από το Δήμαρχο, κατοίκους και εργαζομένους της Λαυρεωτικής για εμπρησμούς, έργο που ήδη έχουν αναλάβει και προχωρούν οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές. Καμία ανοχή σε «εγκλήματα» κατά της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για την αφοσίωση στο καθήκον και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν. Συνεχίζουμε τη μάχη, είμαστε δίπλα στους πολίτες με όσα μέσα διαθέτουμε».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.