Μιχάλης Σταυριανουδάκης: Με μια απλή αίτηση θα πάρουν τα χρήματα οι πληγέντες (VIDEO)




Ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης του Υπουργείου Εσωτερικών για τους Δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σταυριανουδάκης δήλωσε: «Ήδη το Υπουργείο έχει προχωρήσει στην ενίσχυση, ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, σε 16 Δήμους και 5 περιφέρειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.», και συμπλήρωσε ότι: «έχει ζητηθεί αναλυτική εκτίμηση των ζημιών για τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ώστε το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε μία πρόσθετη χρηματοδότηση από την αρχική».
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι: «Στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης θα ενταχθούν και οι Δήμοι Οιχαλίας, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης που δεν συμπεριλήφθησαν στην αρχική κατανομή, λόγω του κατεπείγοντος της έκδοσής της».

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, επεσήμανε πως, κατόπιν επιθυμίας του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Εσωτερικών σε μία συντονισμένη προσπάθεια με τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να αποφευχθούν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, προχώρησαν σε μία μεγάλη καινοτομία, με την οποία μέσω ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, από τις 18/08 οι πληγέντες πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους για αποζημίωση, το οποίο ταυτόχρονα θα αποτελεί και υπεύθυνη δήλωση τους, που θα εξεταστεί αρμοδίως ως προς την ορθότητά της σε δεύτερο χρόνο.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.