Γλυφάδα: Έστησαν “αεροπλανάκι” και εξαφανίστηκαν με 150 εκατομμύρια ευρώ




Εφοπλιστές αλλά και απλοί αποταμιευτές έφαγαν ξεγυρισμένο φέσι από το «αεροπλανάκι της Γλυφάδας»!
Έχασαν τα λεφτά τους πολλοί Έλληνες επενδυτές στην προσπάθεια τους να αποκομίσουν μεγάλες αποδόσεις, αφού όπως όλα δείχνουν το επενδυτικό ενεργειακό σχήμα ήταν μια καλοστημένη ιστορία Ponzi δηλαδή «αεροπλανάκι».

Οι ιθύνοντες του «Ενεργειακού» fund που υπόσχονταν αποδόσεις άνω του 10% από κέρδη που προέρχονταν από πετρελαϊκές αγοροπωλησίες, εξαφανίστηκαν από τα νοικιασμένα γραφεία τους σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας και το ΣΔΟΕ που «μπούκαρε» πρόσφατα βρήκε μόνο έπιπλα και υπολογιστές. Σε έναν από αυτούς καταγράφονται περισσότερα από 200 ονόματα Ελλήνων επενδυτών -που έφαγαν το φέσι- από την Θεσσαλονίκη έως την Κρήτη.

Ανάμεσα τους, εφοπλιστές, διάσημοι επιχειρηματίες αλλά και απλοί αποταμιευτές που πείστηκαν από φίλους τους (έτσι δουλεύουν οι πυραμίδες!) να επενδύσουν τα χρήματα τους με υψηλές αποδόσεις. Ο επικεφαλής του fund, έχει εξαφανιστεί αλλά σίγουρα υπάρχουν και συνεργοί πέραν του Α.Κ τον οποίο ψάχνουν δεκάδες πελάτες του. Ένας από τους πελάτες αυτούς, διάσημος επιχειρηματίας που έχει περάσει από πολλές …διακυμάνσεις στην επιχειρηματική του ζωή πείστηκε από φίλο του εφοπλιστή να επενδύσει 500.000 ευρώ. Οταν πήρε πίσω τα πρώτα κέρδη του (50.000 περίπου), αποφάσισε να επενδύσει 2.500.000 ευρώ αλλά τα χρήματα αυτά φαίνεται πως τελικά ….πέταξαν μαζί και με αυτά του φίλου του εφοπλιστή αλλά και πολλών ακόμα Ελλήνων που δελεάστηκαν από τις υψηλές αποδόσεις μιας που τα τραπεζικά επιτόκια καταθέσεων βρίσκονται εδώ και καιρό στο ναδίρ!

Μέτοχοι εισηγμένων εταιρειών, «ραντιέρηδες» γόνοι επιχειρηματικών τζακιών αλλά και γνωστοί παράγοντες της οικονομικής πιάτσας βρίσκονται στη λίστα που περιμένουν να βρουν τα 150 περίπου εκατομμύρια αν και δυστυχώς για αυτούς όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα βρεθούν για να επιστραφούν. Πηγή: bigpost.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.