Φωτιά στη Βάρη: Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους της πολιτικής προστασίας του Δήμου




Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 1.20 τα ξημερώματα στη Βάρη στην περιοχή του πρώην πτηνοτροφείου “ΒΟΚΤΑΣ”. Η ετοιμότητα και τα άμεσα αντανακλαστικά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ήταν για ακόμα μία φορά ο λόγος που η φωτιά δεν εξαπλώθηκε και δεν χρειάστηκε η εκκένωση των σπιτιών της περιοχής παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός του ΣΠΑΥ αποστέλλοντας έκτακτη ειδοποίηση στους Δήμους γύρω από τον Υμηττό με στόχο τη συμβολή τους στην ενίσχυση με υδροφόρα οχήματα. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά κατέφθασαν στο σημείο τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα και τα μηχανήματα έργου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, τα οποία ενισχύθηκαν από υδροφόρες των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Κορωπίου και Παπάγου – Χολαργού μαζί με την ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων της ΔΑΠΑΧΟ, της Βάρης, της Βούλας, της Βουλιαγμένης και της ΕΟΔΠΕΑ και σε πολύ λίγη ώρα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

«Επικρατούσαν πολλοί ισχυροί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα σε όλη την έκταση του οικοπέδου», είπε ο ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η ετοιμότητα και τα άμεσα αντανακλαστικά της πολιτικής προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήταν για ακόμα μια φορά ο λόγος που η φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα στη Βάρη δεν εξαπλώθηκε και δεν χρειάστηκε η εκκένωση των σπιτιών της περιοχής. Μέσα σε 13 λεπτά από την πρώτη φλόγα κατέφθασαν στο σημείο τα πρώτα από τα συνολικά 16 οχήματα της πολιτικής προστασίας, τα 4 μηχανήματα έργου του Δήμου και τα 4 πυροσβεστικά οχήματα και σε πολύ λίγη ώρα η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Οι λέξεις μπράβο και ευχαριστώ στους ανθρώπους της πολιτικής προστασίας, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους στο Δήμο μοιάζουν πολύ φτωχές να εκφράσουμε το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη μας για το έργο που επιτελούν. Μετά από 10 σχεδόν ημέρες εντατικών περιπολιών, κατάκοποι και άυπνοι οι περισσότεροι, έσβησαν μέσα σε μια μέρα 3 φωτιές από τις οποίες η μεγαλύτερη εκδηλώθηκε μέσα στη νύχτα”.




Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.