Αυτόματο κλείδωμα εισόδου πολυκατοικίας – Ηλεκτροπίρος (ηλεκτροπύρος)




Τι είναι ο ηλεκτροπίρος;

Ο ηλεκτροπίρος είναι μια ηλεκτρομηχανική διάταξη κατά την οποία όταν ο μηχανισμός συνδεθεί με συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα ενεργοποιεί τον πίρο του κλειδώματος.

Πως επιτυγχάνεται η ασφάλεια σε νέου τύπου πόρτες;
Όλο και περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν τις νέου τύπου πόρτες ασφαλείας που έχουν ηλεκτρονικό κλείδωμα πόρτας. Οι συγκεκριμένες πόρτες προσφέρουν σαφώς μεγαλύτερη ασφάλεια από τις πόρτες με κλασικό κλείδωμα.
Τέτοιες πόρτες λειτουργούν κυρίως με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει ότι η πόρτα ξεκλειδώνει με ψηφιακά κλειδιά, οπότε είναι και πολύ πιο δύσκολο να παραβιαστεί. Τα κλειδιά αυτά αλληλοεπιδρούν με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της πόρτας (access control) και επιτρέπουν στην κλειδαριά να ξεκλειδώσει.

Που χρησιμοποιείται περισσότερο ο ηλεκτροπίρος;
Ο ηλεκτροπίρος προτιμάται συνήθως σε κοινόχρηστες πόρτες, καθώς για τις πόρτες ασφαλείας σπιτιού, ο καταναλωτής μπορεί να βρει διαφορετικές λύσεις. Πόρτες με ηλεκτροπύρους είναι προτιμότερες για αυτόματο κλείδωμα κεντρικών εισόδων, όπως για παράδειγμα σε πυλωτή πολυκατοικίας. Σε πολλές εταιρείες επίσης, η κεντρική είσοδος έχει κλείδωμα με ηλεκτροπίρο, όπως επίσης και σε καταστήματα.



Πως λειτουργεί ο ηλεκτροπίρος;
Οι ηλεκτροπίροι συνοδεύονται από ένα αντίκρισμα (κυπρί).
Μόλις έρθουν σε επαφή ο πίρος “πετάγεται” από την θέση του και ασφαλίζει στο αντίκρισμα.
Η πόρτα παραμένει κλειδωμένη μέχρι κάποιος να πατήσει το κουμπί (αν βρίσκεται μέσα) ή να πληκτρολογήσει τον προσωπικό του κωδικό ή να χρησιμοποιήσει την κάρτα proximity (αν βρίσκεται από έξω) κι έτσι ο πίρος να επανέλθει στην αρχική του θέση και η πόρτα να είναι ελεύθερη να ανοίξει.
Αντί για κλειδί, υπάρχει η δυνατότητα να ανοίγει με μία κάρτα σε μορφή πιστωτικής κάρτας.

Σε ποιες πόρτες μπορεί να μπει ηλεκτροπίρος;
Ο ηλεκτροπίρος μπορεί να μπει σχεδόν σε όλους τους τύπους πόρτας. Υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ηλεκτροπίρου σε ξύλινη, αλουμινένια ή σιδερένια πόρτα. Ηλεκτροπύρος για θωρακισμένη πόρτα ή πόρτα ασφαλείας.
Εγκατάσταση ηλεκτροπίρου από τον κλειδαρά Σπανό, άμεσα και χωρίς ζημιές. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. Ζητήστε μας προσφορά για ηλεκτροπίρο.

Πλεονεκτήματα
Ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο κάθε μέρα.
Η πόρτα μένει κλειδωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάθε μέρα. Οι περισσότερες ληστείες σημειώνονται διότι πολλοί αμελούν να κλειδώνουν τις πόρτες των σπιτιών ή τις κοινόχρηστες πόρτες συνεχώς. Στις περισσότερες πολυκατοικίες η πόρτα εισόδου παραμένει ξεκλείδωτη όλη μέρα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε επίδοξους ληστές να εισέλθουν.
Έξτρα προστασία από ληστές.
Μιας και η κλειδαριά δεν είναι ορατή από την εξωτερική πλευρά, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάθε επίδοξο ληστή. Είναι πολύ δύσκολο ένας ληστής να αφιερώσει χρόνο, ειδικά σε κοινόχρηστο χώρο, για να παραβιάσει μία πόρτα.
Άνοιγμα με το πάτημα ενός κουμπιού.
Εκτός από τη διευκόλυνση που μπορεί να προσφέρει στη καθημερινή ζωή αυτό, για παράδειγμα όταν τα χέρια σας είναι γεμάτα με ψώνια, εξυπηρετεί πάρα πολύ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Τύποι ηλεκτροπίρων:
JANTEK JEB-250, FENICE NI-600, JANTEK JEB-250K, CDVI DX200I

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.