Τι λέει η Πενταμελής Επιτροπή του Δήμου Νέας Σμύρνης για το πάρκο σκύλων στην περιοχή της Δεξαμενής




Ο Δήμος Νέας Σμύρνης προχώρησε στη δημιουργία του 1ου Πάρκου Σκύλων στην περιοχή της Δεξαμενής με σεβασμό στα δικαιώματα των ζώων συντροφιάς και αναγνωρίζοντας την ηθική υποχρέωση κάθε Δήμου να διαθέτει χώρους ψυχαγωγίας γι’ αυτά.
• Στο Πάρκο Σκύλων δεν υπάρχει καμία πολεοδομική αυθαιρεσία σύμφωνα με ρητή δήλωση του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
• Η περίφραξη του πάρκου έχει εγκριθεί με απόφαση του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου, που είναι το αρμόδιο όργανο.
• Το πάρκο καθαρίζεται καθημερινά για λόγους υγιεινής από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και τηρούνται αυστηρά οι ώρες κοινής ησυχίας.
• Ο συγκεκριμένος χώρος που είχε δηλωθεί στην Πολιτική Προστασία ως χώρος έκτακτης συγκέντρωσης σε περίπτωση σεισμού έχει αντικατασταθεί από άλλον χώρο παραπλεύρως, το πάρκινγκ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
• Σήμερα, υπάρχει δυστυχώς νομοθετικό κενό για όλα τα πάρκα σκύλων ανά την ελληνική επικράτεια, το οποίο προσπαθεί να καλύψει το νέο νομοσχέδιο περί ζώων «Άργος» στο άρθρο 24 και θα πρέπει όλα τα φιλοζωικά σωματεία να προωθήσουν την γρήγορη ψήφιση του νομοσχεδίου και την ρητή αναφορά στο άρθρο αυτό για την ένταξη των πάρκων σκύλων σε συγκεκριμένη χρήση γης.
Για την Πενταμελή Επιτροπή του Δήμου Νέας Σμύρνης
Κλαίρη Δεληγιάννη
Ροδούλα Κωνσταντινίδου
Βασιλική Χρήστου
Βάια Λύτρα
Δημήτρης Γραμματικάκης



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.