Στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης




Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας στον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό άκρα μυστικότητα.

Ο ηθοποιός αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι όλα ήταν στη «φαντασία των γυναικών» που τον κατήγγειλαν.

Ο γνωστός ηθοποιός, που κάποτε μεσουρανούσε, πλέον βρίσκεται κατηγορούμενος για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στο κατάστημα κράτησης Τρίπολης, με τη μεταγωγή του να γίνεται πιθανότατα σήμερα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος για πολλά χρόνια θεωρούμε ότι τίποτα δεν τον «αγγίζει» και πως το «θέμα του θα κλείσει χωρίς να έχει συνέπειες» στο άκουσμα της απόφασης κατέρρευσε.



Φυσικά, μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισής του Πέτρου Φιλιππίδη, όπως ήταν λογικό στο Twitter έγινε… χαμός. Αμέσως το όνομα του ηθοποιού έγινε πρώτο trend, με τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου να μιλούν για τεράστια νίκη του ελληνικού

Το αποψινό βράδυ ο ηθοποιός θα το περάσει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά το άκουσμα της απόφασης προφυλάκισής του κατέρρευσε.

Όπως μεταδίδει το Star, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να σοκαρίστηκε από την συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς δεν περίμενε πως θα βρισκόταν στη φυλακή. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα πρώτα λόγια του ηθοποιού, φαίνεται πως ήταν: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν…».

Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν η σύζυγος και ο γιος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στο κατάστημα κράτησης Τρίπολης, με τη μεταγωγή του να γίνεται πιθανότατα αύριο, Τετάρτη.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως στο εν λόγω κατάστημα κράτησης εκτίει την ποινή του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης. 

Στη φυλακή Τρίπολης, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα, προκειμένου να μην υπάρχουν κυρίως προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τρίπολης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του.

Στην ίδια φυλακή κρατείται, επίσης, ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο.

Στις Φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση.

Στις Φυλακές Τρίπολης εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

Οι τρεις γυναίκες που τον «κατέβασαν» από τη σκηνή

Τον ασκό του Αιόλου για τον ηθοποιό άνοιξαν τρεις γυναίκες ηθοποιοί οι οποίες κατήγγειλαν πως είχαν υποστεί στο παρελθόν σεξουαλικές επιθέσεις αλλά και εργασιακό εκφοβισμό από τον δημοφιλή ηθοποιό. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη είχαν το θάρρος να δημοσιοποιήσουν τις μαύρες μέρες που πέρασαν όταν συνεργάστηκαν μαζί του στην αρχή της καριέρα τους.

Οι καταθέσεις τους ήταν πραγματικά σοκαριστικές και έριχναν φως σε άγνωστες μέχρι τότε, και ιδιαίτερα σκοτεινές σκηνές που διαδραματίζονταν στα παρασκήνια των ελληνικών θεάτρων: «Ερχόταν στο καμαρίνι μου και κατέβαζε επιδεικτικά το παντελόνι του, με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους», «έφτασε στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να αυτοϊκανοποιείται ενώ ταυτόχρονα μου απηύθυνε χυδαίες εκφράσεις. Κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν του κάτσω θα φροντίσει ώστε να μην περάσω ως φοιτήτρια τις εξετάσεις του υπουργείου», «είχε ανοίξει διάπλατα τα πόδια του, είχε βάλει και τα δυο του χέρια μέσα στο παντελόνι του, ακριβώς στη γενετήσια περιοχή, και κάνοντας παλινδρομικές κινήσεις χάιδευε τα γεννητικά του όργανα» είναι μόνο κάποιες από τις καταγγελίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη. 

Μπορεί οι κατηγορίες για τα περιστατικά που κατήγγειλαν οι τρεις ηθοποιοί να είχαν παραγραφεί καθώς είχαν συμβεί αρκετά χρόνια πριν, ήταν όμως το δικό τους θάρρος και οι δικές τους αλήθειες που οδήγησαν κι άλλες γυναίκες να σταθούν απέναντι στον Πέτρο Φιλιππίδη και να τον κατηγορήσουν για τα όσα είχαν υποστεί από εκείνον, οδηγώντας τον στο γραφείο της ανακρίτριας, στην απαγγελία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα και στην σημερινή απόφαση της προφυλάκισής του

Το χρονικό των καταγγελιών που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης

Ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2008. H καταγγέλλουσα φέρεται ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να την δει για ένα ρόλο.

Η πρώτη απόπειρα βιασμού που αποδίδεται στον καλλιτέχνη, φέρεται να τελέστηκε το 2010 μέσα σε θέατρο όπου ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι όρμηξε και φίλησε στον λαιμό μία γυναίκα.

Η δεύτερη απόπειρα βιασμού, φέρεται να τελέστηκε το 2014, με τον καλλιτέχνη να βρίσκεται στο αυτοκίνητο με την καταγγέλλουσα, να το κλειδώνει και την ίδια να προσποιείται κρίση πανικού για να μπορέσει να ξεφύγει. 

Να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις αυτές, οι καταγγέλλουσες και ο Πέτρος Φιλιππίδης, είχαν βρεθεί μαζί για επαγγελματικούς λόγους.

Στις καταγγελίες για τις απόπειρες βιασμού, οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, ο γνωστός ηθοποιός εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, μετά την απολογία του, δεν πείστηκαν για τους ισχυρισμούς του και έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Οι ανατριχιαστικές καταθέσεις

Ηθοποιός που κατήγγειλε τον καλλιτέχνη, φέρεται να κατέθεσε στις αρχές, σύμφωνα με τον Alpha, πως ο Πέτρος Φιλιππίδης έβγαλε έξω τα γεννητικά του όργανα, τη στρίμωξε και αποπειράθηκε να της ανοίξει τα πόδια για να τη βιάσει, καθώς εκείνη αντιστεκόταν με όλες της τις δυνάμεις, σπρώχνοντάς τον.

«Ήμουν παγωμένη, είχα αρχίσει να μην αισθάνομαι καλά, αλλά ντρεπόμουν να φύγω. Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του, χαϊδεύοντάς με. Σηκώθηκα αμέσως και πήγα προς τον καναπέ, προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια προσποιήθηκε ότι μιλούσε με τη μητέρα της και έπρεπε να φύγει ξαφνικά, ωστόσο ο ηθοποιός δεν φάνηκε να πτοείται. Άπλωσε πάνω της τα χέρια του και, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, τη στρίμωξε στη γωνία, ενώ τη φιλούσε στον λαιμό, προσπαθώντας να φτάσει στα χείλη της.

«Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ, σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε» και μου έλεγε «είσαι πολύ όμορφη, τι… είσαι εσύ, σε θέλω, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…»» πρόσθεσε.

Η άτυχη γυναίκα τον έσπρωχνε με τα χέρια της, ωστόσο δεν είχε τη δύναμη να τον απωθήσει, καθώς, όπως θυμάται, ήταν «βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος».
«Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ, ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, το πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου» εκμυστηρεύτηκε.

Ο Φιλιππίδης φέρεται επίσης να την είχε εγκλωβίσει στη γωνία του καναπέ, έχοντας κατεβάσει το παντελόνι του και βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Η ηθοποιός κατάφερε να ξεφύγει και να αρχίσει να χτυπά την πόρτα, με αποτέλεσμα να την απειλήσει ότι θα καταστρέψει την καριέρα της.

«Μου έλεγε ότι ήθελε να του χαϊδέψω… και του…. και εγώ φώναζα ότι θέλω να σταματήσει. Πήρα το παλτό μου και άρχισα να χτυπάω την πόρτα. Τότε μου είπε «αν βγεις από αυτή την πόρτα, δεν υπάρχει επιστροφή. Να ξέρεις ότι όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ και να την γκρεμίσω, θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου»» κατέληξε. https://www.youtube.com/embed/XrMP2R0sn1w

«Το είχα θάψει βαθιά μέσα μου»

Λίγες ώρες μετά την κατάθεσή της, η Σ.Μ. είχε μιλήσει στην εφημερίδα Real News, εξηγώντας γιατί αποφάσισε τώρα να αποκαλύψει όσα είχε θάψει βαθιά μέσα της τόσα χρόνια.

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ξημέρωνε μια μέρα που θα περνούσα την πόρτα του εισαγγελέα για να καταγγείλω αυτό το συμβάν. Το είχα θάψει βαθιά μέσα μου και με στοίχειωνε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν σταμάτησα να αγαπώ την υποκριτική τέχνη και ας τσακίστηκαν τα όνειρα, οι προσπάθειές μου και το θάρρος μου. Επέζησα στον χώρο του θεάτρου, αγωνιζόμενη συνεχώς…» είχε πει χαρακτηριστικά.

«Ο λόγος που μπαίνω τώρα σε αυτήν την ψυχοφθόρο διαδικασία δεν είναι για να κερδίσω δημοσιότητα, όπως πολλοί θα σκεφτούν, την οποία, ούτως ή άλλως, δεν αποζητώ. Αντιθέτως, δεν θέλω να δημοσιοποιούνται προσωπικά μου στοιχεία και καταστάσεις, παρά μόνο όσα χρειάζονται για να επικοινωνήσουμε το γεγονός. Ούτε και είμαι απόλυτα έτοιμη ψυχολογικά να το “ζωντανέψω” και να το αντιμετωπίσω ξανά. Όμως το κάνω τώρα, γιατί τώρα ο δρόμος άνοιξε! Το κάνω τώρα, για να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι σε έναν κόσμο καλύτερο, καθαρότερο και αγνότερο, για τα παιδιά μου. Για τα παιδιά όλων μας. Και γιατί τα όνειρα που χάθηκαν βίαια ζητούν δικαίωση» συμπλήρωσε.

Το υπόμνημα προς τον εισαγγελέα

Ο ηθοποιός πάντως στην απολογία του, την οποία έδωσε μέσω υπομνήματός του, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται.

Στο υπόμνημά του προς τον εισαγγελέα είχε υποστηρίξει πως «οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση τον αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς…Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στην γυναίκα και την γενετήσια ελευθερία…».

Στο 80 και πλέον σελίδων υπόμνημά του, ο Πέτρος Φιλιππίδης χαρακτήριζε τις περιγραφόμενες από τα φερόμενα θύματά του πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, «αποκυήματα φαντασίας».

Σύμφωνα δε με πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε τις παρενόχλησε αλλά τώρα στρέφονται εναντίον του για λόγους εκδίκησης επειδή δεν τους έδωσε δουλειά.

Πηγή: tanea.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.