Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έφερε αύρα… Hall Of Fame στον Άλιμο




Ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ επίτιμος προσκεκλημένος του 8ου South Basketball Summer Camp

Για έναν άνθρωπο τον οποίο «η μπάλα του μπάσκετ ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο», σημασία έχει και το
«ταξίδι» αλλά και ο κάθε… πορτοκαλί προορισμός. Αυτό, άλλωστε, εξήγησε και εξιστόρησε στην πρόσφατη τελετή εισαγωγής του στο Hall Of Fame της FIBA ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ, μοναδικός που έχει κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ και ως παίκτης (1987) και ως προπονητής (2005), έχει πατήσει και έχει «λάμψει» στα σπουδαιότερα παρκέ του κόσμου. Ωστόσο, κάθε φορά που βρίσκεται σε ένα γήπεδο, στο δεύτερο «σπίτι» του, αισθάνεται παιδί και θυμάται τις δικές του πρώτες στιγμές από τη «μαγική» και ένδοξη πορεία του.

Αυτή ήταν η αντίδρασή του και όταν την περασμένη Πέμπτη (8/7) βρέθηκε στα «Μπασκετάκια» της οδού Λυσικράτους, ως επίτιμος προσκεκλημένος της South BC Αλίμου, στη δεύτερη εβδομάδα του 8ου Summer Camp του συλλόγου. «Η εγκατάσταση εδώ είναι καταπληκτική και χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεράκι να περιποιούνται αυτά τα γήπεδα, ώστε να έρχεστε εσείς και να παίζετε και να κυνηγήσετε εδώ τα όνειρά σας. Ζηλεύω και θα ήθελα να ξαναγίνω σαν εσάς…», είπε στα δεκάδες παιδιά που τον αντίκριζαν με δέος.



Ο παλαίμαχος σταρ του ελληνικού μπάσκετ και άλλοτε ομοσπονδιακός προπονητής απευθύνθηκε στους νεαρούς παίκτες λέγοντας ότι «όταν ήμουν στην ηλικία σας, περίπου οκτώ χρονών, είχαν ανάψει τα φώτα σε ένα ανοικτό γήπεδο στη γειτονιά μου. “Παρασύρθηκα” και έμεινα να δω πώς παίζουν… Το μπάσκετ δεν με πρόδωσε. Αυτή η μπάλα που κρατάτε -και καλό είναι να μην την κλωτσάτε ή να την πατάτε, αλλά να την χαϊδεύετε- με ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο γιατί είχα καλούς συμπαίκτες και φοβερούς προπονητές. Άνθρωποι που με παρότρυναν και μου έδειχναν τον δρόμο να πηγαίνω νωρίς στην προπόνηση και πάντα μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει κάτι που να φοβάσαι ή που να μην μπορείς να πετύχεις!».

Με το πάντοτε στιβαρό ύφος του, αλλά συνάμα με απλά και κατανοητά λόγια, ο κ. Γιαννάκης επισήμανε στους μικρούς θαυμαστές του πως «τον συμπαίκτη σας πρέπει να τον αγαπάτε, γιατί δίχως εκείνον δεν θα γίνετε καλύτεροι. Να αγαπάτε και τον αντίπαλο, γιατί εκείνος θα σας βάλει το πρόβλημα με το οποίο θα έρθετε στην προπόνηση και θα προσπαθήσετε να βελτιωθείτε. Να αγαπάτε και τη μπάλα που κρατάτε, διότι μπορεί να σας αγαπήσει και εκείνη. Εμένα με αγάπησε και με ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Η μπάλα, ωστόσο, δεν γράφει το όνομά μου. Η μπάλα είναι για όλους και όχι για έναν. Να αγαπάτε το μπάσκετ και μπορείτε με αυτό να πετύχετε πολλά πράγματα».

Μετά τον χαιρετισμό του πλάι στους υπεύθυνους της South Basketball, Αλέξανδρο Άνθη και Γιάννη Ηλιόπουλο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης παρέλαβε τιμητική πλακέτα, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, κ. Στέφανου Διαμαντή (δεύτερος από αριστερά, στη φωτό κάτω), τον Αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας και τεχνικών θεμάτων, κ. Γιώργο Μακαριγάκη (πρώτος από αριστερά), τον πρόεδρο του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Νίκο Αλβανό (τρίτος από αριστερά) και την κα Πέπη Τζελέπη, πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής και εκπρόσωπο του Θουκυδίδειου Γυμναστικού Συλλόγου Αλίμου.  

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.